detalji incidenta

Policija se oglasila o snimci s Jaruna: "Strani radnici nisu napali mladiće!"

Snimka potjere u Zagrebu Foto: Screenshot
Policija je pojasnila detalje o snimci incidenta na zagrebačkom Jarunu u kojoj su sudjelovali strani radnici i skupina mladića.

Nakon što je objavljenja snimka incidenta na zagrebačkom Jarunu u kojem su sudjelovali strani radnici i skupina mladića, oglasila se i zagrebačka policija. 

"Snimka nam služi kao dokaz i istražujemo kontekst događaja, uključujući i snimku. U svakom slučaju ne radi se o napadu stranih radnika na naše državljane, nego o njihovom pokušaju zadržavanja osoba za koje smatraju da su počinitelji nekih ranijih djela", rekao je pomoćnik načelnika za javni red i sigurnost u Zagrebu Tomislav Krtinić za RTL i dodao da je još uvijek u tijeku krim-istraživanje te će više informacija biti poznato nakon dovršetka istog.

Osim toga, Krtinić je pozvao građane da ne podliježu širenju mržnje, posebice prema stranim radnicima u Hrvatskoj.

"U Zagrebu ih ima 55.000 prijavljenih, nisu nikakva ugroza nego su građani ovog grada i ove policijske uprave. No ništa ne prepuštamo slučaju i ne želimo da se dogodi bilo kakva eskalacija", rekao je Krtinić. 

"Strani radnici su došli u našu zemlju zarađivati za kruh. S njima trebamo biti dobri, kao i oni s nama. Od njih ne prijeti nikakva ugroza. Ne treba podlijegati mržnji pojedinaca. Nažalost, imamo pojedince koji koriste to kao gorivo za mržnju", pojasnio je pomoćnik načelnika. 

Pročitajte i ovo obećanje ludom radovanje Sebi su povećali plaće za 80 posto, a pogledajte što su dali umirovljenicima! Najavljen prosvjed

Pročitajte i ovo kći oboljele za dnevnik nove tv Vrt je za nju bio koban, zarazila se virusom Zapadnog Nila: "Osjećala se iscrpljeno, imala je mučnine, nije mogla nikud"

 

Povezane teme