incident na Bačvicama

Policija otkrila tko je napao gej par na plaži: Muškarac u pritvoru, djeca u postaju došla s roditeljima

Ricky Liu Foto: Instagram
Policija se oglasila o incidentu na splitskim Bačvicama.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se o incidentu na splitskoj plaži Bačvice, gdje je napadnut par homoseksualaca.

Jedan od napadnutih je TikToker iz Londona Ricky Liu, koji je na svojim društvenim mrežama objavio videe u kojima opisuje napad na sebe, svog dečka i prijatelja. Rekao je da se fotografirao s dečkom u moru kada ih je skupina djece počela gađati pijeskom.

"Otišao sam do njih i zamolio ih da ne bacaju pijesak i da nas puste na miru. A onda su počeli vikati da smo gej. Ali na kraju su otišli. Nastavili smo snimati fotografije, a onda opet napad pijeskom", ispričao je.

Pročitajte i ovo Propustila let Htjela se vratiti kući pa ostala zaglavljena u zračnoj luci zbog jednog detalja: "To je samo centimetar. Plakala sam"

Policija o događaju nije zaprimila prijavu, niti je zatražena intervencija policije, već je za događaj saznala nakon objava u medijima.

"Odmah nakon saznanja inicirali smo istraživanje koje je u vrlo kratkom roku rezultiralo utvrđivanjem činjenica i otkrivanjem identiteta sudionika", izvijestila je policija.

Incident se dogodio 12. srpnja oko 15 sati, a utvrđeno je kako je napadač muškarac star 31 godinu s područja Virovitice. Zanimljivo je da je on uhićen 14. srpnja godine na Bačvicama, ali zbog posjedovanja droge. Tada je, navodi policija, utvrđeno da je Općinski sud u Zagrebu za njim raspisao potragu zbog određenog istražnog zatvora. Istu noć odveden je u zatvor u Zagrebu i tamo se nalazi. Zbog toga će radi daljnjeg postupka biti obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo Split.

Pročitajte i ovo kako do kraćeg tjedna? Radnici u Hrvatskoj po ovome stoje na gore u Europi

U odnosu na ostale sudionike, utvrđeno je da se radi o djeci mlađoj od 14 godina radi čega su pozvani u službene prostorije u pratnji roditelja.

"S obzirom na činjenicu da dijete prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske nije kazneno odgovorno, prema njima se ne mogu pokrenuti kazneni i ili prekršajni postupci, već se postupa na temelju mjera za zaštitu prava i dobrobiti djeteta, o svemu utvrđenom poslat ćemo izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područnom uredu u Splitu", izvijestila je policija.

"Unatoč uloženom trudu do ovog trenutka nismo mogli stupiti u kontakt s oštećenim osobama iako smo pokušali na sve trenutačno dostupne načine, radi čega ćemo uputiti traženje putem međunarodne policije suradnje kako bi se u sklopu istraživanja s oštećenima obavio razgovor. Utvrđeno je da su oštećeni u vrijeme javne objave snimke već napustili naše područje (po saznanjima boravili su na području Splita od 11. do 16. srpnja 2024. godine) i nismo mogli osobno s njima obaviti razgovor", dodaje se.