Kaznena prijava

Policija objavila detalje požara na Kornatu: Ispred restorana zapalio signalnu raketu

Požar na Kornatima - 5 Foto: Večernje vijesti Nove TV
Muškarac koji je ispred obližnjeg ugostiteljskog objekta, ispalio ručnu signalnu raketu te izazvao poćar na otoku Kornat uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela općeg kriminaliteta su proveli kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 5. kolovoza u 19:58 s mula u uvali Opat na otoku Kornat ispred obližnjeg ugostiteljskog objekta, ispalio ručnu signalnu raketu sa padobranom za signaliziranje opasnosti ili nevolje na moru u smjeru istoka otoka Kornat, kojom prilikom je signalana raketa pala na područje obraslo travom i niskim raslinjem, pritom je otvorenim plamenom izazvala požar trave i niskog raslinja, uslijed čega je došlo do širenja požara u svim smjerovima, kao i u smjeru obližnjeg ugostiteljskom objekta gdje se nalazilo oko osamdesetak gostiju te oko četrdeset brodova i jedrilica.

Širenje požara u pravcu ugostiteljskog objekta u uvali Opat je spriječeno brzom intervencijom DVD Tisno, kao i osoblja i gostiju obližnjeg ugostiteljskog objekta, a tijekom požara izgorjela površina od oko 5000 m2 trave i niskog raslinja.

Pročitajte i ovo na terenu sve snage s otoka FOTO/VIDEO Tri požara na otoku Hvaru: Gusti dim iznad Jelse

Pročitajte i ovo Cure detalji FOTO Glavni osumnjičeni za terorizam sve priznao: "Htio je ubiti sebe i veliku grupu ljudi"

Navedenom radnjom osumnjičeni 35-godišnjak je doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg opsega

Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan, pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Pročitajte i ovo magnitude 7,1 VIDEO Snažan potres u Japanu

Pročitajte i ovo Loša ideja Ako imate ljubavne probleme, nemojte tražiti njihovu pomoć: Mogli biste ostati bez 80 tisuća eura