Incident u Splitu

Ravnateljica autističnom dječaku (7) opalila šamar, pao je na pod: Slučaj sada istražuje policija

Dječak, ilustracija Foto: Getty Images
Policija istražuje incident u splitskoj školi Centar za autizam gdje je ravnateljica navodno ošamarila sedmogodišnjaka nakon što ju je ugrizao.

Splitska policija potvrdila je u utorak navečer da kriminalistički istražuje incident koji se prije mjesec dogodio u splitskoj školi Centar za autizam, gdje je po neslužbenim podacima sedmogodišnjak dobio šamar nakon što je ugrizao ravnateljicu.

Policija je potvrdila da su zaprimili prijavu, upoznati su sa situacijom i policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

Incident se po neslužbenim podacima dogodio sredinom rujna, kada je sedmogodišnjak koji je bio u grupi djece koja se naguravala za podlakticu, ugrizao ravnateljicu Alemku Đivoje koja ga je pokušala zagrliti nakon čega mu je dala šamar, pa je pao na pod.

Postoje navodno brojni svjedoci koji su vidjeli incident, a majku dječaka je umjesto škole o događaju izvijestila asistentica. Mjesec dana nakon incidenta Prosvjetna je inspekcija alarmirala policiju koja sada radi na slučaju.

Neslužbeno se doznaje da se tjedan dana nakon tog incidenta dogodio još jedan u istoj školi u kojem je polaznik ozlijedio svoju voditeljicu, udarivši je glavom u glavu. Voditeljica je još uvijek na bolovanju, dok se dječak nakon incidenta još nije pojavio na nastavi.

Predstavnica roditelja Centra za autizam Marina Vitali Grbeša pozvala je u ime polaznika i njihovih roditelja institucije da sjednu za stol, dogovore se i naprave plan i program te stvore prostorne uvjete u kojima će se odvijati obrazovni programi i procesi za djecu s poteškoćama u razvoju, te da se ispoštuje njihovo zakonsko i ustavno pravo na obrazovanje.

"Sigurna sam da se ovakve situacije ne bi događale da se čuje višegodišnji vapaj roditelja kako su prostori OŠ Centar za autizam u Rendićevoj ulici potpuno neuvjetni za obrazovanje osoba sa poteškoćama u razvoju", kazala je Vitali Grbeša.

Pročitajte i ovo Sramotan slučaj Dječaku odobren vrtić samo na pola sata dnevno: "Taman obuče šlapice, otpjeva himnu i ide ća"

Pročitajte i ovo Potraga na Floridi VIDEO/FOTO Dirljivi prizori: Zamjenik šerifa spasio autističnog dječaka (5) iz jezera u šumi - "Kad me zagrlio..."

Pročitajte i ovo Što sad? Smješteni su u vlažnim prostorijama bez prozora, sve ih je više, a sada se javio i novi problem: "Ovo se može nazvati i zlostavljanjem"