Brzo je uhvaćen

Policajac skrivio nesreću pa pobjegao: Srušio romobilista na nesvakidašnji način, oglasila se policija

Policija, ilustracija Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Zagrebački policajac skrivio je prometnu nesreću u kojoj se vozač romobila zabio u vrata automobila.

Zagrebački policajac skrivio je prometnu nesreću neoprezno otvorivši vrata automobila, u koja se potom zabio vozač električnog romobila.

Policajac (57) nalazio se na suvozačkom mjestu u vozilu kojim je u utorak u 14:45 južnom kolničkom trakom Ulice križnog puta upravljala 45-godišnjakinja. Dolaskom do kućnog broja 86, uz južni rub kolnika gdje se nalazi nogostup, zaustavila je osobni automobil prednjim dijelom okrenut u smjeru istoka.

Pročitajte i ovo Brzo je spašen Dramatična akcija na Medvednici: HGSS spašavao radnika, stijena mu je smrskala nogu

U namjeri da iziđe iz vozila, policajac koji je tada bio izvan službe, otvorio je vrata, u koja se udario 28-godišnjak na električnom romobilu koji se vozio nogostupom.

Od udarca je romobil pao na kolnik, a njegov je vozač odletio u obližnji parkirani automobil koji je u vlasništvu trgovačkog društva. 

Pročitajte i ovo WikiLeaks Stella Assange tražit će pomilovanje za supruga Juliana

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta. Nakon nesreće 45-godišnjakinja je napustila mjesto prometne nesreće, a da s drugim sudionicima nije popunila i potpisala europsko izvješće niti je na drugi način ostavila svoje osobne podatke i podatke o svom vozilu, a mjesto prometne nesreće napustio je i 57-godišnji putnik iz njezina vozila.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Naknadno, istoga dana, policijski službenici nadležne postaje prometne policije pronašli su vozačicu osobnog automobila, kao i 57-godišnjeg putnika, policijskog službenika, koji je nakon testiranja bio negativan na alkohol. Policijskom je službeniku zbog izazivanja prometne nesreće uručen prekršajni nalog.

Protiv policijskog službenika biti će pokrenut disciplinski postupak zbog počinjene povrede službene dužnosti.