Počela sezona

Prvi ljetni vikend mnogi pohrlili na more: "Gužvi će svakako biti, ali bit će i profita"

Počelo je ljeto, završila školska godina pa su mnogi krenuli na godišnji odmor. Prema moru se vozilo u kolonama, čekalo se u trajektnim lukama, a gužve su bile i u zračnim lukama.

Ljeto je počelo, a školska godina je završila, pa su mnogi krenuli na godišnji odmor. Prema moru se vozilo u kolonama, čekalo se u trajektnim lukama, a gužve su bile i u zračnim lukama.

"U Splitu se konačno nešto malo lakše diše jer su manje gužve. Iza mene se putnici ukrcavaju na trajekt za Hvar, a najveći interes je za Bračem. Uvedene su tri izvanredne linije, a iz Jadrolinije su nam rekli da ovog vikenda očekuju prevesti 45.000 putnika i 8000 vozila. Za jedan vikend u lipnju to definitivno nije loše", iz Splita je izvijestio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan

Pročitajte i ovo Kriza kod susjeda Američki veleposlanik: "Dodik je kriv za najgoru političku klimu u BiH od rata"

Gužvi ima i u Dubrovniku, odakle se javila reporterka Danijela Demarin Hasanović.

"Ovdje tradicionalno najviše stiže Britanaca, ali sve je više i Amerikanaca. Naime, Dubrovnik je jedini grad koji ima direktnu avioliniju sa Sjedinjenim Američkim Državama. Iz zračne luke su nam otkrili da su letovi, koji trenutačno prometuju četiri puta tjedno, popunjeni do 90 posto", objasnila je.

"Iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika su nam rekli da u američkim zračnim lukama počinje emitiranje dokumentarnog filma o Dubrovniku kojeg bi trebali vidjeti milijuni ljudi. Gužvi će svakako biti, ljudi će još dolaziti, ali bit će zato i profita", zaključila je.