Dolaskom jeseni počinje i sezona uživanja u vrganjima, ali uz paprenu cijenu – između 15 i 25 eura za kilogram. Ipak, postoji način da uživate u ukusnom obroku, a pritom i uštedite i učinite nešto dobro za svoje zdravlje.
Kako se to radi, najbolje znaju u Paki. Lica puna osmijeha, a košare gljiva – održani su Dani vrganja. Trećeg vikenda u rujnu, u ovom povijesnom kraju, okupljaju se gljivari.
Osim neizostavne šetnje šumama i branja gljiva, mnogo je i drugih sadržaja, pa i za one na četiri noge jer održano je natjecanje pasa u traženju tartufa. Može se okušati i u gađanju lukom i strijelom, isprobati vožnju zip lineom, jahati ili samo istraživati povijesne i prirodne zanimljivosti koje Paka nudi. Razlozi za posjet niču kao gljive poslije kiše.
Više detalja pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ree Kamenski Bačun.
This browser does not support the video element.