Postupak za pripremu je krenuo. Peče se, guli se, cijedi i prži paprika. A domaći produkt bit će slasni ajvar.
Drva se moraju kupiti. Griju dobro, kaže domaćin, ali cijena bi mogla biti manja. 'Ima oko 3 metra, bit će dosta za ovu zimu. Nema više novca da se kupi', kaže Drago Čibarić, iz Kistanja.
U selu nisu zaboravili na svoje životinje. Roko će izraditi novo remenje za pse, nova sedla za konje. I muškarci, kaže, šivaju, zar ne?
>> Sedam dobrih razloga zbog kojih se treba veseliti jeseni!
Drva, ajvar i koža su kolekcija za predstojeću jesen i zimu. Vinari se prisjećaju ljeta i izgovaraju nevjerojatne podatke. 'Bilo je toplinskih udara, gdje je temperatura bila 40 stupnjeva u hladu, znači 60 u vinogradu', kaže Rajko Žulj.
I kojim je čudom vinograd ostao živ? 'Gdje se dobro radilo, gdje se držalo propisa i stručnih knjiga, mogu reći da vinogradi nisu patili', kaže Rajko.
Vinari su bili spremni na vrućinu. Ostatak sela marljivo radi i već je spreman za sljedeću zimu.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook