'EU-asimilacija'

Pavuna: Nisam za ulazak u ovakvu EU-tvorevinu koja se raspada

Slika nije dostupna
Poznati hrvatski znanstvenik Davor Pavuna izjavio je u povodu referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji da nije za ulazak Hrvatske u ovakvu EU-tvorevinu jer se i globalistička konstrukcija i EU raspadaju.

Pavuna čestita svim hrvatskim pregovaračima jer su nas doveli do pravne EU-kompatibilnosti, a to je, kako napominje, svakako bolje nego ‘legalistički’ boljševizam koji ustvari i dalje postoji u glavama većine naših partitokrata.

‘Dakla, jasno podupirem našu EU-komapatibiilnost, ali sam protiv nepripremljenoga, nekritičnoga ulaska u EU jer to ne rješava naše strukturalne financijske probleme, a gubimo suverenost’, izjavio je.

>> Budite uz Dnevnik Nove TV

Znanstveni dosezi prof. dr. Davora Pavune poznati su u svijetu, profesor je na Federalnom institutu za tehnologiju u Lausannei (EPFL), gdje je voditelj skupine za supravodljivost i ravnatelj Centra za nove elektronske materijale. Osim toga, predaje opću fiziku inženjerima te fiziku kvantnih fluida na doktorskome studiju.

Pavuna smatra kako trenutačno vlada ‘EU-konfuzija te EU neće riješti niti jedan od naših istinskih problema’.

‘Vladajuća partitokracija u nekritičnim euroasimilacijama nije istinski obavještavala građane koji su realni izazovi te ozbiljne mane i bolje alternative EU-a’, izjavio je, dodajući kako ima deset puta više ‘reklama’ o prednostima tzv. EU-a, a tek tu i tamo poneka razumna, skeptična EU-analiza.

Pavuna tvrdi kako je trajno rješenje Europa suverenih nacija jer umjetno stvoreni ljudski sustavi po definiciji nisu pravedni, pa tako ni EU, što nam, kako podsjeća, potvrđuje na mnogim primjerima i naša povijest.

‘Ako Hrvatska (p)ostane tek lijepa parcela raznim 'turist-financijašima', to je loš put za nas. Treba nam suverena i samosvjesna strategija, a nju ovi partitokrati nemaju. Ova EU-asimilacija je uradak izgubljene djece 'lijeve' internacionale te sluganskih partitokrata, a ne suverenih prohrvatskih, umreženih znalaca. Jedini put jest identitet - budimo svoji, autentično samosvojni! To su nas učili i svi naši (i svjetski) veliki umovi, koji se nisu mirili sa sluganskim mentalitetom’, zaključio je Davor Pavuna. (Hina)

Povezane teme