"TO ZASLUŽUJE SVAKU OSUDU"

Stiže im ogromna povišica! Ovo su nove plaće Plenkovića, Milanovića, Jandrokovića, ministara...

Nova runda povišica iz Vlade! Ovaj put samo premijeru, predsjedniku, članovima Vlade, saborskim zastupnicima. Na tekuće račune sjedat će im od kolovoza - nekima gotovo dvostruko veći iznosi!

Od sljedećeg mjeseca - ona bolje živim nego ministar - za rijetke će vrijediti. Od kolovoza premijer Plenković, umjesto dosadašnjih 3263 eura, zarađivat će nešto više od 5 i pol tisuća eura. Predsjedniku države plaća raste s 3600 eura na nešto više od 6 tisuća eura, a predsjedniku Sabora s 3113 na 5314 eura.

Za primjer je uzeta  plaća ministra Habijana, čija plaća raste s 2357 na 4167 eura. Osnovica raste za ukupno 270 državnih dužnosnika. Veći iznosi na račune stižu saborskim zastupnicima - u prosjeku za oko 1500 eura.

Pročitajte i ovo "TO JE ANTIKORUPCIJSKA MJERA" Plenković o ogromnom povećanju plaća: "Nedavno sam potpisao da se odričem puno većeg iznosa"

Da su iznosi pretjerani, smatraju u sindikatu Preporod. 

"Povišice od 60, 70, 80 % gdje će pojedini državni dužnosnici dobiti povišicu u točno onoliku koliko iznosi učiteljska plaća 1400, 1500 eura to zaslužuje svaku osudu", poručuje Željko Stipić, predsjdnik Preporoda. 

Više o plaćama državnih dužnosnika pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.