Jako čudno

Ovo je četvrti požar u 12 godina postojanja tvrtke Drava International: Suvlasnica na upit kratko odbrusila

Zvonko Bede Foto: Vlado Kos/Cropix
Požar koji je danas buknuo u tvrtki Drava International u Osijeku ne samo da nije prvi, već su se slični incidenti ponavljali više puta, a jedan od njih imao je i tragičan ishod.

Kralj plastičnog otpada, revolucionarni prerađivač plastike, tako su mediji opisivali Zvonka Bedu i njegovu kompaniju Drava International. Međutim, Osječani, u čijem gradu se nalazi njezina velika hala, ne bi se složili s takvim tepanjima.

Nakon današnjeg ogromnog požara društvene mreže pune su bijesnih komentara. Kako je moguće, pitaju se građani, da hala danas gori četvrti put, a da kompanija ne trpi nikakve posljedice.

Pročitajte i ovo Ozlijeđeni vatrogasci VIDEO/FOTO Šefica NZJZ-a Osijek: "Na ovome mjestu na kojem stojimo detektirali smo onečišćujuće tvari. Molim stanovnike da se drže preporuka"

Kako piše T-portal, Bede je tijekom privatizacije postao vlasnik čak četiriju osječkih tvrtki, od kojih je Nama prodana Konzumu, a sve četiri dotad poznate kompanije su ugašene. Bede se tada okrenuo preradi plastike.

U posljednjih 12 godina koliko kompanija postoji, požar se dogodio čak četiri puta. U 2016. kada je gorjelo treći put lakše je stradao jedan radnik, a već tada mediji su podsjećali na tragediju koja se dogodila pet godina ranije. Tada je u eksploziji kemikalija stradala radnica Danijela Valkai. Žena je ostala bez ruke i noge, a nakon desetak dana izgubila je i život.

Pročitajte i ovo Katastrofa u Osijeku Toksikolog upozorava: "Svi koji su bili izloženi udisanju opasnih plinova javite se liječniku"

Prema podacima portala Fininfo, Drava International 2023. imala je poslovne prihode od oko 56 milijuna eura, a zapošljava oko 500 radnika s prosječnom plaćom od 789 eura.

Osim Zvonka Bede, u vlasničkoj strukturi nalaze se njegov sin Marko i Snježana Alerić, koju smo danas kontaktirali.

"Nemamo nikakvih komentara, nema nikakvih saznanja", kratko nam je odbrusila.

 

Povezane teme