Čestitamo!

FOTO Stiglo veliko priznanje za jedan naš otok: U ovoj kategoriji prvi je u Hrvatskoj i drugi u svijetu

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Otok Krk imenovan je "Zero waste" otokom. Vrijedno priznanje odraz je napora i suradnje svih njegovih stanovnika i jedinica lokalne samouprave.

Organizacija Zero Waste Europe imenovala je otok Krk "Zero Waste" otokom. Krk je time postao prvi otok u Hrvatskoj te tek drugi otok u svijetu kkoji je zavrijedio ovaj laskavi certifikat.

Otočani i njihove jedinice lokalne samouprave tako su se iskazali na planu implementacije strategije smanjenja otpada i tranzicije prema kružnom gospodarstvu. U njihovu trudu pomagalo je i zajedničko komunalno društvo Ponikve eko otok Krk, prenijela je Turistička zajednica otoka Krka.

Podjela certifikata

Svečana dodjela certifikata održana je u srijedu u 11 sati u Velikoj vijećnici Grada Krka

"Pristupanjem međunarodnoj strategiji Zero Waste i postizanjem statusa Zero Waste otoka čelnici otočnih lokalnih jedinica i njihova zajedničkog komunalnog društva odlučili su svoj otok pokušati učiniti još prepoznatljivijim primjerom dobre prakse te uzornim modelom u Hrvatskoj, ali i šire", stoji u priopćenju turističke zajednice otoka Krka.

Organizirano sađenje drveća

Priopćili su i da je Hrvatska turistička zajednica pokrenula projekt razvoja održivog turizma pod nazivom »Hrvatska prirodno tvoja – Croatia Naturally Yours« koji za cilj ima jačanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša, prostora i klime.

"Kroz ovaj projekt Hrvatska se želi pozicionirati kao inovativna i održiva turistička destinacija koja odgovorno upravlja svojim resursima. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te Hrvatskom turističkom zajednicom", objavila je turistička zajednica.

 

 

U sklopu ovog projekta TZ otoka Krka je u suradnji s komunalnim društvom Ponikve zasadila deset stabala malolisne lipe. Riječ je o listopadnom drveću s karakterističnim srcolikim listovima, čiji će bogati nektar privući pčele i druge kukce i čime će se doprinijeti ekološkoj ravnoteži i očuvanju prirode.

Stabla su zasađena u srijedu uz državnu cestu D102, u blizini reciklažnog dvorišta Treskavac.

Pročitajte i ovo BUDNI PLAVCI 31-godišnjakinja iz autobusa pala na granici: Policajcima je bila sumnjiva zbog jedne stvari

Pročitajte i ovo Dobro je znati Uskoro velika promjena u obračunu struje: Nemojte na ovo zaboraviti, može vas koštati dvostruko više!

Pročitajte i ovo np sjeverni velebit Povratak rijetke vrste životinje koja na našim područjima nije viđena više od 70 godina

 

 

Povezane teme