Bez dozvole

Jet skijem naletio na drugi: 43-godišnjak zadobio teške ozljede

Nesigurna vožnja jet skijem Foto: Getty Images
Priveden je 26-godišnjak jer je jet skijem naletio na drugi, na kojem su se vozili 43-godišnjak i 21-godišnjakinja. Pali su u more i zadobili ozljede.

Pomorska policija šibensko-kninska provela je istragu nad 26-godišnjakom kojeg sumnjiči da je vozio vodeni skuter, a da nije imao dozvolu za upravljanje plovilom.

26-godišnjak je glisirao 300-tinjak metara od obale. Kako navodi policija, mladić se upustio u  nesigurnu vožnju, a da nije izvidio je li sigurno voziti, te je zanemario važnost kretanja sigurnom brzinom.

Pročitajte i ovo Teška nesreća Državni tajnik o tragediji na Lošinju: "Ovakav je događaj nezapamćen. Naš sustav siguran je za sve putnike"

Osumnjičeni nije na vrijeme uspio izbjeći drugi jet ski, na kojem su se nalazili 43-godišnjak i 21-godišnjakinja, te su se dva skutera sudarila.

26-godišnjak je svojim skuterom naletio na prednji lijevi dio skutera kojim je upravljao 43-godišnjak, a od siline udarca muškarac i žena pali su u more.

Incident se dogodio u subotu kod hotelskog naselja u Vodicama oko 13:30.

U Općoj šibenskoj bolnici 43-godišnjaku su konstatirane teške tjelesne ozljede, zbog čega je zadržan na bolničkom liječenju. 21-godišnjakinja je zadobila lakše ozljede.

Pročitajte i ovo Dan nakon nesreće Milanović: "Očekujem da se brzo i transparentno utvrde razlozi tragedije na Lošinju"

Skuter nije tehnički pregledan

Policija je utvrdila i da je skuter kojim je upravljao osumnjičeni u vlasništvu obrta za iznajmljivanje jet skija te da na tehnički pregled nije otišao ni više od tri mjeseca nakon isteka pregleda 3. svibnja.

Osim toga, policija je utvrdila da je vlasnik obrta za iznajmljivanje skutera plovila iznajmljivao osobama koje nisu osposobljene za to. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog.

Pročitajte i ovo Gori iznad Solina VIDEO Nevjerojatni prizori gašenja požara: Muškarac iz gumenjaka mahnuo kanaderu, a pilot mu uzvratio

I 26-godišnjak i 43-godišnjak dobili su prekršaje zbog vožnje skutera bez položenog ispita za vožnju plovila, dok će osumnjičeni biti i kazneno prijavljen šibenskom odvjetništvu zbog ugrožavanja drugih u prometu na moru te je pritvoren.