Uvažena mu je molba

Osuđen muškarac koji se snimao dok zlostavlja: Sud mu je odgodio zatvor, a razlog je nevjerojatan

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Muškarcu koji je osuđen zbog zlostavljanja konja odgođeno je služenje kazne jer se mora brinuti o životinjama.

Muškarac iz Karlovca osuđen je na šest mjeseci zatvora nakon što je objavljena snimka na kojoj muči konja u Orlovcu, ali sud je odgodio služenje kazne jer se mora brinuti za konje.

Snimku zlostavljanja objavio je KAportal, a video je poslan i karlovačkoj policiji, koja je s veterinarskom inspekcijom odmah izašla na teren. Na videu, koji traje minutu i 12 sekundi, vidi se kako dvije osobe tuku konja koji je u štali vezan lancima. Zlostavljanje je uživo prenosio na Facebooku, a tijekom prijenosa neki su ga ljudi u komentarima poticali.

Trogodišnji pastuh vranac pasmine hrvatski hladnokrvnjak dan nakon što je policija izašla na teren izuzet je vlasniku te je smještan u sklonište za životinje. Dvije su osobe uhićene i određen im je istražni zatvor.

Općinski sud zbog svega je muškarca pravomoćno osudio na šest mjeseci zatvora. Doneseno je i rješenje o izdržavanju kazne te se osuđenik trebao javiti u zatvor u Karlovcu 15. listopada, ali tražio je odgodu.

U molbi je navedeno da osuđenik i njegova obitelj uzgajaju 31 konja radi rasploda i prodaje. U razdoblju u kojem bi trebao služiti kaznu nužno je vratiti konje u štale i osigurati im odgovarajuću hranu i veterinarsku skrb. Nužno je konjima osigurati odgovarajuću prehranu, kupiti kukuruz i drugo jer je berba upravo u tijeku. Kako od navedenih konja dio otpada i na rasplodne kobile, u idućem razdoblju neke se od njih trebaju i ždrijebiti, tako da je i za to potrebna odgovornost i briga osuđenika. Zbog svih tih razloga traži se odgoda nastupa na vrijeme od dva mjeseca.

Sud je zaključio da je njegova molba osnovana te se po novome mora javiti u zatvor 15. prosinca.

"S obzirom na broj konja, kao i činjenicu da se u narednom razdoblju konji s vanjske ispaše moraju vratiti štale, nužno im je u tom vremenu osigurati odgovarajuću prehranu, a uz to, nužna je osuđenikova nazočnost pri ždrijebljenju kobila te je udovoljeno molbi osuđenika da mu se odgodi izvršenje zatvorske kazne na vrijeme od dva mjeseca po navedenoj osnovi" zaključio je Općinski sud.

Pročitajte i ovo završila na psihijatriji Detalji slučaja koji je šokirao Njemačku i Srbiju: Djevojčica nožem ubila sestru, objavljeno i zbog čega

Pročitajte i ovo Rade kraće za istu plaću Europska država uvela četverodnevni radni tjedan, a ovo su rezultati koje su objavili