dobio ime po glazbeniku

Trajekt Oliver odradio prve vožnje: "Fasciniran sam brodom, čuo sam da je brži nego Korčula"

Trajekt Oliver, nazvan u čast Oliveru Dragojeviću, započeo je svoju redovnu plovidbu na liniji Split - Vela Luka - Ubli. S trajekta Oliver uživo se javila splitska ekipa Dnevnika Nove TV i to u društvu predlagatelja imena ovog trajekta.

Trajekt Oliver iz Splita je u ponedjeljak ujutro krenuo na prvu komercijalnu plovidbu. U Velu Luku stigao je u 13:30. Putnici s Korčule nisu krili oduševljenje uređenjem - zidovi i stolovi ispisani su stihovima koje je Oliver otpjevao, a tijekom cijele plovidbe samo one se i čuju na brodu.

Prvu plovidbu na Oliveru putnici su jedva dočekali.

"Zadovoljstvo je da je krenuo konačno taj naš dragi Oliver", rekao je Vanja iz Blata na Korčuli.

Točno u 10:30 trajekt Oliver otisnuo se na svoju prvu komercijalnu plovidbu - iz splitske luke ka Veloj Luci.

"Pomalo, vidite i sami, lijepo nam je vrijeme, sigurno, tako da uživamo u plovidbi. Poseban dojam ostavlja samo ime jer samo ime zaziva veliko poštovanje, svi znamo tko je Oliver", kazao je Anton Miculinić, zapovjednik broda Oliver.

Unutrašnjost je ispisana stihovima nezaboravnih Oliverovih hitova koji su obilježili generacije. A brod je ukrašen i fotografijama jednog od naših najvećih glazbenika svih vremena. S razglasa se čuo poznati glas. Oduševljeni domaći, ali i turisti.

"Lijepo je biti na lijepom brodu. Zaista je lijepo. Ono što sam do sada vidjela je prekrasno", rekla je Helena iz Nizozemske.

"Super je stvarno baš, super su ga uredili, prostran, velik, udoban i brz. To je najbitnije od svega. Tako da, evo drago mi je stvarno da smo napokon dočekali ovo", kaže Dora Visković iz Kaštela.

Dugiščekivani trajekt može primiti stotinjak automobila i gotovo 700 putnika.

"Upoznajemo još maritimne sposobnosti broda, za sada se sve pokazalo u najboljem redu, brod je izuzetno pouzdan, jak, što je važno jer se vozi daleko, za sad na Velu Luku", kaže Lovre Smoljan, zapovjednik broda Oliver.

U voljeno mjesto velikog Olivera Dragojevića, trajekt Oliver danas je stigao čak pola sata prije planiranog. Još kad završe radovi u luci na Lastovu, ovaj će brod na redovitu liniju Split - Vela Luka - Ubli.

S trajekta Oliver uživo se javila splitska ekipa Dnevnika Nove TV i to u društvu predlagatelja imena ovog trajekta. Kakvi su dojmovi nakon prvog dana plovidbe i što kažu glazbenici koji su htjeli ime Oliver javila je reporterka Bruna Papić koja je razgovarala s Tomislavom Mrduljašem iz Hrvatska glazbene unije Split.

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Žrtve kaznenih djela imaju pravo na odštetu od države: Evo kako ju ostvariti i koliko iznosi

Kakve su emocije prisutne danas, nakon dvije službene Oliverove plovidbe, pitala je reporterka.

"Napokon Oliver. Sretan sam što se taj trenutak dogodio, fasciniran sam brodom. Čuo sam da je brži nego Korčula, da ima odlične maritimne sposobnosti. Mislim da je Jadrolinija napravila super stvar", kazao je Mrduljaš i dodao: "Sretan sam jer mislim da naš Oliver zaslužuje sve to šta ima, i jednostavno sad je jedno veliko more ispred njega i sjećat ćemo ga se kroz ovaj brod po lijepome".

Pročitajte i ovo Prvi intervju u novom mandatu Premijer Plenković ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o Milanoviću, vladi, DP-u... Našalio se i o pancirki: "Nosim je non-stop, zato ljudi misle da sam bucmastiji..."

Reporterku je zanimalo i hoćete li se uskoro i zapjevati na Oliveru?

"Vidjet ćemo, možda nešto pripremimo, probat ćemo okupiti neke naše prijatelje da to proslavimo, mislim da bi to trebalo proslaviti", kazao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme