Promenada

Pogledajte kako izgleda najduža šetnica u ovom dijelu Europe, danas je otvorena u Osijeku

U subotu 26. listopada i službeno je svečanim programom otvorena osječka Promedana - 10 i pol kilometara duga šetnica uz obalu Drave.

Osijek je dobio najdužu riječnu šetnicu u ovom dijelu Europe. S 10 i pol kilometara ukupne dužine uređene obale uz Dravu, osječka Promenada od danas spaja sve dijelove grada.

Za to je bilo potrebno izgraditi posljednju i najzahtjevniju dionicu od 2 kilometra i 700 metara uz Donji Grad, za što je izdvojeno gotovo 13 milijuna eura.

Projekt su izveli Hrvatske vode i Grad Osijek, a spajanje šetnice i njezino simbolično puštanje u rad obilježeno je brojnim šetačima.

"Proglašavam našu Promenadu na ovaj povijesni dan, spoj Gornjeg i Donjeg grada, otvorenom", svečano ju je otvorio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

"Sretna sam što je konačno ostvaren ovaj stogodišnji san Osječana da se spojio Gornji i Donji grad i evo došli smo posvjedočiti", "Znači mi jer vozim puno bicikl i moći ću biciklom malo veću rutu praviti", "Nadam se da će se mladi vratiti kad vide koliko lijepi grad imamo, stvarno nam je predivno, Osijek obožavam", oduševljeni su Osječani i Osječanke.

Pročitajte i ovo Otprije poznat policiji Na zubarskom stolcu od sepse umrla djevojčica (4): 67-godišnjem anesteziologu prijeti doživotna kazna

Pročitajte i ovo Sve jedinice na terenu Opsadno stanje u susjedstvu: Muškarac ručao s ljudima pa ih ubio, policija ga traži helikopterima i dronovima

Pročitajte i ovo Blizu smrti Potresna priča iz Provjerenog o stravičnom iskustvu nakon poroda dobila nastavak: "Pokrenut je unutarnji nadzor"