Reagirala policija

Uzbuna u zagrebačkoj školi, učiteljica se s učenicima zaključala u učionicu: "U šoku smo. Sjetite se što je bilo u Beogradu"

Učiteljica se s učenicima zaključala u razred kada su roditelji devetogodišnjeg dječaka došli s njim u školu i agresivno inzistirali da uđe u razred. Radi se o dječaku koji je prije dva mjeseca izdvojen s nastave zbog svog ponašanja.

Opsadno stanje u četvrtak je bilo u osnovnoj školi u centru Zagreba, a morala je intervenirati i policija. Učiteljica se s učenicima zaključala u razred nakon što su roditelji devetogodišnjeg dječaka doveli u školu i agresivno inzistirali da ga se pusti u razred.

Radi se o dječaku koji od početka školske godine zlostavlja vršnjake i zbog toga je izdvojen s nastave posljednja dva mjeseca, doznaje Jutarnji.

Učiteljica je u strahu zaključala sebe i djecu u razred i rekla im da je to vježba za kriznu situaciju.

"Učiteljica je srećom bila pribrana i zahvaljujemo joj na hrabrosti. Svi smo dojurili do škole i u šoku smo. Sjetite se što je bilo u Beogradu prije godinu dana. Ovo je prestrašno što djeca i mi proživljavamo mjesecima", rekla je za Jutarnji majka jednog učenika.

Na kraju je intervenirala policija te roditelje nasilnog dječaka odvela iz škole.

Incidenti od ranije

Taj je dječak od ožujka izdvojen iz razreda, a nastavu je pratio na računalu iz knjižnice te je uz njega stalno bio i jedan učitelj. Navodno su ga se ostala djeca bojala te nisu odlazila u knjižnicu.

Pročitajte i ovo Cure detalji Ispovijest atentatorova susjeda: "Imali smo raspravu, nisam znao da je imao dozvolu za oružje"

"Začepi gubičetinu", "kurvo", "lešinarko", "debela kravo", neke su od uvreda koje je devetogodišnjak dovikivao razrednim kolegama. Među šokantnim detaljima koji ukazuju na problematično ponašanje dječaka je i to da je gurao prste u stražnjice djece preko odjeće ili gurao ruku u svoje gaće i onda njima dodirivao djevojčice po licu.

Roditelji djece koja su išla u razred s isključenim dječakom opisali su još mnoge zastrašujuće incidente, a zbog takvog ponašanja učiteljica mjesecima nije pod pauzom odlazila na toalet jer je znala da djeca nisu sigurna.