kobne posljedice

Od nas su gori još samo Bugari i Rumunji: "Moramo imati u glavi da ništa nije sigurno"

Crne brojke stradalih u prometu mogu se riješiti češćom i temeljitijom edukacijom.

Po broju stradalih u prometu od nas su gori samo Bugari i Rumunji. Edukacija je ta koja crne brojke može spriječiti i smanjiti.

Ceste su ove godine odnijele gotovo deset školskih razreda. Upravo su budući mladi vozači imali priliku upoznati se s opasnostima prometa.

"Kroz tjedan dana ću krenuti u autoškolu, strah je prisutan i mislim da je to u redu zato što svi moramo imati u glavi da ništa nije sigurno na kraju krajeva, rizik mora biti prisutan", rekla je Martina Rabljenović.

O važnosti sigurne vožnje i adrenalinu, najbolje je čuti od vrhunskih sportaša. Brzine koje on postiže lede krv u žilama, a vozačku dozvolu nema.

"Iako se bavim motociklističkim utrkama i vozio sam tu najopasniju utrku na svijetu Isle of Man TT, mene je ipak strah tog prometa. U prometu postoji milijun faktora na koje kao vozač ne možeš utjecati", rekao je motociklist Loris Majcan.

Crna statistika i dalje nam puše za vrat. Hrvatska je i dalje među zemljama s najviše poginulih na milijun stanovnika.

"Potrebno je stalno se educirati o onome što pridonosi sigurnom upravljanju vozilima, o mogućim posljedicama i svemu onome što će utjecati na poboljšanje stanja sigurnosti prometa na cestama", rekao je zamjenik načelnika II. PP-a Zagreb Goran Medić.

Više informacija o ovoj temi saznajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Vanje Margetić. 

Pročitajte i ovo Gošća Dnevnika Nove TV Predsjednička kandidatkinja stranke DOMiNO: "Ne vidim problem što je Vučić bio u Dubrovniku"

Pročitajte i ovo Međunarodni dan djevojčica One nisu odustale od svojih snova: "Granica je samo ona koju si sama zadaš!"