Spašeno lane

Od noža kosilice spašen je maleni Juriša: "Pustimo ga van, a on se uvijek vrati nama, doma"

Kod podvelebitskog mjesta Krasno spašeno je maleno lane nakon što mu je kosilica nesrećom odrezala nogu. Spasila ga je obitelj Anić.

"Dođi srećo, dođi ljubavi, pa di si, odi, bok", tako maleno lane doziva Nikolina Anić, njegova nova skrbnica.

Jedna obična košnja za maleno lane iz Krasnog zamalo je bila kobna. Brzom reakcijom obitelji Anić dobilo je drugu šansu za život.

"U livadi smo našli lane, on je bio ozlijeđen, ostao je bez prednje nogice. Nismo ga htjeli prepustiti na milost i nemilost prirodi jer tako malen, po procjeni veterinara bio je star samo dva-tri dana, ne bi bio preživio i noć", rekla je Nikolina.

Čak i nakon amputacije, veterinari su ostali pesimistični. Bez jedne noge, povratak u prirodu nije bio opcija. No Nikolina nije odustala. Dva mjeseca čistila je i previjala rane, njegujući lane, kojemu su dali ime Juriša.

Malo uz Božju pomoć, puno sreće i ljubavi, preživio je.

Iako doduše na tri, umjesto na četiri, Juriša je ponovno stao na noge. Od divlje životinje postao je kućni ljubimac. Sada neumorno uživa u igri i trčkaranju dvorištem.

"Imamo krave, mačke, pase tako da jedna životina više-manje", rekla je Nikolina Anić.

Malen, ali borben, osvojio je srca cijele obitelji. A čini se, i oni su osvojili njegovo.

"Mi ga nećemo zadržavat, on je slobodan, mi ga pustimo van, mora se istrčati, ali dolazi uvijek k nama, vraća se doma", rekla je Nikoliina Anić.

Tronogi Juriša, livade su pred tobom.

  Pročitajte i ovo Na Pagu Bizarna situacija na ljetovanju: "Plaćam apartman 100 eura po danu, ali za veš mašinu smo dobili poseban cjenik"

  Pročitajte i ovo Kod mosta Buktinja kraj Save: Gorio je napušteni brod, radi se o bivšem noćnom klubu

  Pročitajte i ovo jeftinije stanovanje? Ministar otkrio kako misli srušiti cijene stanarina: "Očekujemo da će se jedan oblik iznajmljivanja praktički ukinuti"

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Povezane teme