Opet bujice

VIDEO Novo nevrijeme na području Požege: Na terenu vatrogasci, poplavljeni podrumi, gospodarski objekti...

Slika nije dostupna
Oko u 14:30 sati obilna kiša pala je na području Požeške gore, a nabujali potoci su se izlili na nekoliko mjesta i zaprijetili naseljima Vidovice i Dervišaga, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava o plavljenju podruma obiteljskih kuća, gospodarskih objekata i dvorišta. Na teren su izašli vatrogasci JVP-a Grada Požege, djelatnici Tekije te koncesionar Hrvatskih voda, firma Presoflex gradnja Požega.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Vatrogasci JVP-a Požega imali su tri intervencije na ispumpavanju podruma obiteljskih kuća, a djelatnici Presoflex gradnje čiste korita potoka i kanale, koji su još puni mulja od poplave 6. lipnja. Djelatnici Tekije čiste kanalizaciju i šahtove u spomenutim mjestima. Promet između Požege i Pleternice na DC38 nije u prekidu ali se odvija otežano zbog intervencija žurnih službi.

034 portal piše kako je kiša donijela nove poplave, no ne tako jake kao što su bile u nedjelju. 

 

 

 Jako kišno nevrijeme pogodilo je oko 6. lipnja područje Požege i susjednih mjesta - Drškovci, Vidovci i Dervišaga, po kvadratnom metru palo je oko 60 litara kiše. Vodena bujica napravila je milijunsku štetu.

Povezane teme