Velik uspjeh!

Klub milijardera bogatiji je za jednog člana: Pogledajte tko se našao uz bok INA-i, Hrvatskom telekomu, Podravki...

Tvrtka Končar postala je jedna od šest tvrtki na hrvatskoj burzi s procijenjenom vrijednosti većom od milijarde eura.

Milijarda eura. Tu značajnu granicu vrijednosti tvrtki javno izlistanih na burzi prije nekoliko dana probila je tvrtka Končar.

Rezultat je ostvaren nemalim dijelom zahvaljujući brzoj prilagodbi potrebama zelene tranzicije.

"Končar je vidio svoju veliku priliku i promptno je odgovorio na izazove koji su se pred njega postavili značajnim promjenama unutar poslovnog sustava kako bi stvorio jedan agilan, kvalitetan sustav koji može isporučivati kvalitetne proizvode rješenja i usluge diljem svijeta", pohvalio je tvrtku predjednik Uprave Gordan Kolak.

Za to je bilo potrebno i restrukturiranje, i preuzimanje drugih tvrtki, no dionica Končara i dalje ima perspektivu rasta vrijednosti.

Probijanjem granice od milijarde eura Končar se pridružio biranom društvu.

Jer u Hrvatskoj je samo pet tvrtki čija vrijednost dionica trenutno izlistanih na Zagrebačkoj burzi prelazi milijardu eura. To su Zagrebačka banka, INA, Hrvatski telekom, Podravka, a od utorka i Končar.

Što o svemu kažu investicijski stručnjaci, pogledajte u videoprilogu novinara Dnevnika Nove TV Hrvoja Krešića.

Pročitajte i ovo Kobni ugriz glodavca Majka se srušila i preminula pred očima djece: Napao ju je i ugrizao maleni kućni ljubimac

Pročitajte i ovo rutinski zahvat završio tragično Djevojka umrla nakon vađenja zuba, obitelj nazvala zubara i ostala u šoku

Pročitajte i ovo Pohvalila se Sjeverna Koreja Više od milijun mladih pridružilo se vojsci: "Odlučni su boriti se u svetom ratu"