Uhićeni su

Cure detalji USKOK-ove akcije: Mutni poslovi poznatog načelnika i splitskog poduzetnika

Privedene su dvije osobe zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti.

Dvije su osobe uhićene u akciji PNUSKOK-a u koordinaciji s USKOK-om zbog sumnje da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije u odnosu na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", stoji u priopćenju USKOK-a.

U akciji USKOK-a uhićene su dvojica muškaraca, jedan s otoka Korčule, a drugi iz Splita, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. Dubrovački vjesnik doznaje kako je riječ o načelniku općine Smokvica Kuzmi Tomašiću i splitskom građevinskom poduzetniku Ivici Kriletiću, za koje se sumnja da su zlorabili ovlasti.

Navodno je riječ o sumnjama u mutne radnje u vezi s projektom "Muzej zlata i srebra" u Smokvici, za koji je dio novca prikupljen iz sredstava EU fondova. 

Pročitajte i ovo Pjevali Rim Tim Tagi Dim Oni su izračunali: Pogledajte koliko je ljudi dočekalo Baby Lasagnu u Zagrebu

Pročitajte i ovo Veliko iznenađenje Prioriteti Kremlja hitno se mijenjaju: Otkriveno zašto je Putin smijenio Šojgua

O akciji se oglasio i MUP, koji kaže da su policajci Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

"Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su dvije osobe s područja policijskih uprava splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske. Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Split podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", stoji u priopćenju.

Povezane teme