Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV

Vidošević: Dobio sam veći stan sukladno mojoj poziciji

Slika nije dostupna
Nadan Vidošević je za Novu TV komentirao vlastiti slučaj otkupa stana od MORH-a.

'Sa svojom bakom živio sam više od 20 godina u stanu koji je pripadao Jugoslavenskom stambenom fondu, koji je kasnije preuzeo MORH. Nakon njezine smrti ja sam, zajedno s obitelji, naslijedio stanarsko pravo na tom stanu', rekao je Nadan Vidošević za Dnevnik Nove TV.

U Splitu 60 kvadrata, u Zagrebu 153

'Dolaskom na mjesto ministra u Zagreb tražio sam zamjenu stana u okviru vojnog stambenog fonda. Ministar obrane mi je kao tadašnjem ratnom ministru zaduženom za vojnu proizvodnju odobrio stan koji je bio po kvadraturi veći, ali je tada odgovarao veličini moje obitelji', izjavio je Vidošević.

>> Vidošević dobio stan od MORH-a, te ga prodao za 1,6 milijuna kuna

Vidoševiću se zamjera razlika u kvadraturi stanova u Splitu i Zagrebu. Naime, splitskih 60 kvadrata zamijenio je sa zagrebačkih 153 kvadrata. 'Mislim da stan nije dodijeljen na nekoj atraktivnoj lokaciji, dodijeljen je na Trnju u Zagrebu, Zagrepčani dobro znaju taj kvart. Dodijeljen je u skladu s veličinom moje obitelji i, pretpostavljam, poziciji na kojoj sam se nalazio', dodao je Vidošević.

 

Osim veličine stana Vidoševiću se prigovaralo i na (ne)sudjelovanje u ratu na temelju kojeg je dobio stan. On tvrdi da je svoju borbenu postrojbu napustio na zahtjev svojih suboraca te da je trebao izvući tvrtku iz stečaja. 'Ono što je najvažnije je da je sve moje suborce naposlijetku dočekalo radno mjesto nakon rata', rekao je Vidošević

'U ratu sam morao sudjelovati u borbenim jedinicama, s druge strane je poduzeće nad kojim je bio otvoren stečaj izvući iz stečaja i sačuvati radna mjesta i to poduzeće danas spada među najbolja hrvatska poduzeća', naglašava predsjednik HGK i predsjednik uprave Kraša.

Ja ni na jedan način nisam povrijedio zakon, prema tome, smatram da sam time poštivao i društveni moral, rekao je Vidošević

'Ponosan sam na to razdoblje'

Na pitanje novinara Dnevnika Nove TV je li sudjelovao u borbenim akcijama Vidošević odgovara potvrdno. 'Tijekom napada na Split, moja postrojba je normalno sudjelovala prilikom borbi za Brižine, kaštelanski aerodrom, to je bio sam početak rata. Mislim da to u ovom trenutku uopće nije bitno. Najbitnija stvar je bila kad je trebalo djelovati u nekom trenutku u okviru neke bojne operacije, ili u gospodarstvu, ili kad je trebalo biti ratni ministar s vojnom proizvodnjom i uspostavom života, to nisu različite funkcije, sve je to funkcija obrane zemlje', odgovorio je Vidošević.

'Ja sam iznimno ponosan na to razdoblje i ako se na taj način počne dovoditi u pitanje bilo koga tko je na istaknutijem mjestu mislim da režemo temelje ono ga u čemu danas uživano, a to je samostalnost zemlje.'

Na pitanje morala u priči s otkupom stana Vidošević je rekao kako se pitanje morala najlakše može definirati kroz poštivanje zakona. 'Moral je subjektivni doživljaj nekoga, ali poštivanje zakona je temelj očuvanja društvenog morala. Ja ni na jedan način nisam povrijedio zakon, prema tome, smatram da sam time poštivao i društveni moral', zaključio je Vidošević.

Povezane teme