Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zbog iznimnih zasluga'

Vidošević dobio stan od MORH-a te ga prodao za 1,6 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadan Vidošević je u listopadu 1994. od MORH-a dobio luksuzni stan u Zagrebu od 153 četvorna metra za posebne zasluge te ga nikad nije vratio, saznaje Večernji list.

Iako nije u bitnome sudjelovao u Domovinskom ratu, Vidošević je odlukom ministra Gojka Šuška tako nagrađen za 'iznimne zasluge', piše Večernji list. U sličnim slučajevima, nakon što su na drugi način riješili stambeno pitanje, neki su ljudi takve stanove vraćali MORH-u, Vidošević to nije učinio. On ga je prošle godine prodao za 220.000 eura, odnosno za 1,6 milijuna kuna, saznaje Večernji list.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna"

>> 'Banke plivaju u novcu, a nemamo projekte'

Vidošević se 2009. kandidirao na predsjedničkim izborima, a u imovinskoj kartici ga ja izostavio iz popisa imovine. Predsjednik HGK je za Večernji list rekao da je ovaj stan u Korčulanskoj ulici 3 E u Zagrebu 1997. otkupio za 40.000 maraka.

Večernji list je došao do datoteka sa 40.000 imena koja su dobila vojne stanove u razdoblju od 1991. do 1996. godine. Izvorni tekst možete pročitati OVDJE.

'Vidošević je kao ratni ministar bio zadužen za ratnu industriju'

Komentar smo zatražili od Nadana Vidoševića te nam je njegova glasnogovornica Martina Sokač Saraga poslala odgovor.

'Gospodin Vidošević naslijedio je stanarsko pravo stana u Splitu u vlasništvu Ministarstva obrane od pokojne bake s kojom je s 23 godine živio s četveročlanom obitelji. Preseljenjem u Zagreb, stanarsko pravo stana u Splitu zamijenio je stanarskim pravom stana u Zagrebu , također u vlasništvu Ministarstva obrane. Kasnije ga je, u okviru otkupa stanova Ministarstva obrane, otkupio te izgradnjom obiteljske kuće, prodao.

Gospodin Vidošević je od prvoga dana rata sudjelovao u obrani zemlje, utemeljio je borbenu jedinicu, a kao ratni ministar bio zadužen za ratnu proizvodnju.
Ako govorimo o moralu, nešto što bi se moglo nazvati moralnost u općedruštvenom smislu jest poštovanje zakona. Gospodin Vidošević u ovom i u svakom drugom slučaju bio je i jest legalist', priopćila je za Dnevnik.hr glasnogovornica Nadana Vidoševića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene