Nezakonito

Prelazio granicu, a nije prijavio jednu stvar: Kaznili ga s više od 5000 eura

Granični prijelaz Foto: PU vukovarsko-srijemska
Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili pokušaj nezakonitog unosa gotovine u iznosu od 20.000 EUR.

"Zbog počinjenja prekršaja iz članka 69.a Zakona o deviznom poslovanju, 15. listopada izdan je prekršajni nalog državljaninu Republike Hrvatske koji u svojstvu vozača osobnog vozila registarskih oznaka Republike Hrvatske prilikom ulaska u EU nije ispunio obvezu prijave unosa gotovine u iznosu od 20.000 EUR", izvijestila je Carinska uprava. 

Za počinjeni prekršaj izrečena je novčana kazna u iznosu od 5100 EUR. Pronađena gotovina je privremeno je oduzeta, a nakon plaćanja kazne vraćena stranci uz potvrdu o vraćanju privremeno zadržane gotovine.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć Nakon upozorenja SAD-a Netanyahu napravio ovaj korak

Pročitajte i ovo Nashville VIDEO Ubio ženu dok je vježbala: Policija ga pronašla zahvaljujući videosnimci, onda je uslijedilo iznenađenje

Pročitajte i ovo kaznena prijava Odvjetnik policajke koju je vrijeđala kći HDZ-ovca: "Sama je to prijavila jer policija prilikom izvida nije utvrdila da bi se tu radilo o kaznenom djelu"