podnio prijavu

Afera nakaze: Moćni HDZ-ovac čiju je kćer prijavila policajka sastao se s njezinim šefom!

Šef Hrvatskih šuma i član stranke HDZ Nediljko Dujić sastao se s načelnikom PU šibensko-kninske, šefom policajke koja je protiv njegove kćeri podnijela kaznenu prijavu.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić sastao se s načelnikom PU šibensko-kninske Sandrom Santinijem, inače šefom policajke koja je protiv njegove kćeri Anne Dujić podnijela kaznenu prijavu.

U međuvremenu je kaznena prijava protiv Dujićeve kćeri odbačena, a u  iskazu policajke stoji da su je u policijskoj upravi uvjeravali da uopće ne podnosi prijavu protiv Anne Dujić.

N1 je od PU šibensko-kninske saznao da je Dujić došao na sastanak sa Santinijem i jednim od njegovih najbližih suradnika kako bi i sam podnio kaznenu prijavu, i to zbog kaznenog djela koje je počinjeno na njegovu štetu. 

Neuobičajen potez Santinija da kaznenu prijavu zaprimi tijekom neformalnog razgovora načelnik još uvijek nije objasnio. U međuvremenu je DORH od županijskog tužiteljstva zatražio izvješće o odbačenoj kaznenoj prijavi.

Na slučaj Anne Dujić osvrnuli su se ministar Božinović i glavni ravnatelj policije Milina.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku prijavu mlade policajke odbacilo, DORH je ovaj tjedan utvrdio propuste. Sad se slučajem bavi drugo državno odvjetništvo. Policija je, rekao je Božinović, cijeli spis predala DORH-u.

"Ako se bude tražilo da policija provodi neke radnje, glavni ravnatelj mi je upravo rekao da je odlučio da će i policija to provjeriti nekoj drugoj policijskoj upravi", rekao je ministar unutarnjih poslova.

"Dajemo potporu svim policijskim službenicima i to sam rekao na dan policije i to je obaveza da budemo uz policijske službenike", rekao je glavni ravnatelj policije, Nikola Milina.

A onda se rasprava prebacila i u sabornicu. Oporbene zastupnike zanimalo je što je otac Nediljko Dujić u jeku afere radio kod načelnika šibensko-kninske policije.

"Na dan kad su se donosile neke odluke otac navedene osumnjičenice bio je u posjetu službenom neslužbenom načelniku PU šibensko-kninske", rekao je saborski zastupnik SDP-a Mišel Jakšić.

"Koliko je meni poznato, motiv je bio podnošenje kaznene prijave za kazneno djelo prijetnje", rekao je Božinović.

"Zbog čega samim automatizmom nije podnesena prijava?", rekao je saborski zastupnik MOST-a Ante Kujundžić.

"Sve što sam mogao o ovome reći ja sam kazao", ponovio je Božinović.

"Radi li se o političkom utjecaju i što ste poduzeli glede informacija da su nadređeni vršili pritisak na policajku?", rekla je saborska zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić.

"Što se tiče policije, ona će u ovom ponovljenom slučaju ako bude nalog DORH-a postupiti u skladu s tim", rekao je Božinović.

Pročitajte i ovo Pokolj u školi FOTO Potresne scene ispred suda u Beogradu: Roditelji ubijene djece u suzama

Pročitajte i ovo zatvorena dionica Dvoje mrtvih na autocesti: Cure detalji stravične nesreće, vozač kombija napravio katastrofalnu grešku