Gradonačelnik Koprivnice tvrdi

'Ne zanimaju me uhvaćeni s prstima u pekmezu'

Slika nije dostupna
Gradonačelnik Koprivnice i SDP-ov zastupnik Zvonimir Mršić izjavio je kako ga ne zanima što će biti s jutros uhićenima za malverzacije u koprivničkoj Podravci, ni s ostalima odgovornima za štetu nanesenoj toj kompaniji, već da ga jedino brine što će biti s Podravkom i njezinim zaposlenicima.

'Zabrinut sam za Podravku koja je danas ostala bez Uprave i s krnjim Nadzornim odborom. Što će biti s ljudima koji su danas privedeni, a koji su Podravku doveli u ovo stanje, neka odluči Državno odvjetništvo i policija', rekao je Mršić novinarima u Hrvatskom saboru. Vladu je pozvao da hitno imenuje krizni menadžment koji bi upravljao i konsolidirao stanje u Podravki te zaustavio negativne procese i pokušao sanirati materijalnu i nematerijalnu štetu koja je toj kompaniji nanesena lošim i, što je sve očiglednije, nezakonitim poslovanjem Uprave.

'Briga mi je Podravka, a ne ljudi koji su uhvaćeni s prstima u pekmezu', naglasio je Mršić, pozvavši da iz Podravke odstupe svi oni koji su znali za malverzacije, a nisu ništa učinili, te oni koji su stvorili uvjete za te nezakonitosti. 'Odgovorni su i oni koji se prave da nisu ništa znali. Ovo nije moglo proći bez zaštite i pokroviteljstva politike i političara', dodao je.

Upitan misli li da je u malverzacije u Podravki umiješan potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec te zahtijeva li njegovu ostavku, odgovorio je kako nije na njemu da traži nečiju ostavku koja je, ustvrdio je, pitanje moralnog čina. 'Nije na meni niti me zanima tko će dati ostavku i što će biti s ljudima u pritvoru. Zanima me samo kako će se upravljati Podravkom, da radnici imaju što raditi i primaju plaću', rekao je Mršić.

>> Uhićeni članovi uprave Podravke

Ponovio je da bi iz Podravke trebali odstupiti svi oni koji su znali za malverzacije, a nisu reagirali i oni koji su njih stvorili uvjete, te daju prostora onima koji će upravljanjem Podravkom štititi interese države i njezinih građana. 'Podravka nije poslovala kako treba, već se Uprava brinula smo o tome kako novcem iz Podravke doći do vlasništva nad tom kompanijom. Ne treba nam Uprava koja radi samo za sebe', zaključio je koprivnički gradonačelnik. (Hina)

Povezane teme