Prijave protiv svih sudionika

Darko Kovačević Daruvarac osuđen na 5 godina bezuvjetnog zatvora: "Pouka je puno šira od samog predmeta''

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim.

Darko Kovačević Daruvarac osuđen je danas na pet godina bezuvjetnog zatvora. Prema presudi, četiri i pol godine zatvora dobio je za napad i 10 mjeseci za prijetnju. Ukupno je to jedinstvena kazna od 5 godina bezuvjetnog zatvora.

Obrazloženje presude pročitano je iza zatvorenih vrata, bez prisustva medija. Na odlasku iz suda majka pretučene Zadranke samo je kratko rekla da je sud rekao svoje. Na svojem je Facebooku napisala da su "podnesene prijave protiv svih sudionika u kafiću jer su krivi koliko i on".

"Jučerašnji dan pokazao je da se očekivala odluka o krivnji, a kazna je stvar ocjene suda. Pohvalio sam medije što su problematizirali nasilje nad žrtvama. Pouka je puno šira od samog predmeta 'Kovačević", kazao je odvjetnik žrtve Milan Petričić.

Dužinu postupka komentirao je riječima: "Raniji sudac još bi prije završio predmet da se nije razbolio. Trajanje postupka ovisi o dokazima, kvaliteti dokaza i stavu obrane. Ako obrana prihvaća krivnju, onda je pitanje dokazivanja jednostavno."

Darko Kovačević Daruvarac na sud je u četvrtak ujutro stigao oko 8:30. Pozdravio je novinare i na njihovo pitanje što očekuje da će se dogoditi odgovorio je da – ne očekuje ništa. Majka pretučene djevojke Ana Gurlica na isto je pitanje odgovorila da očekuje –pravdu.

Novi svjedoci u ovom postupku nisu bili predlagani pa je danas bilo moguće i donošenje presude. Svi svjedoci koji su ispitani u utorak nisu mijenjali svoje dotadašnje iskaze. Nova je sutkinja u srijedu, tijekom četiri sata ročišta, završila ispitivanje svjedoka i saslušanje vještaka.

Darko Kovačević je presudu dočekao na slobodi. S obziroma na presudu, prema kojoj mu je dosuđeno pet godina zatvora, Daruvarac sa suda odlazi u zatvor. Tužiteljstvo je u ovom postupku za njega tražilo zatvorsku kaznu u trajanju od 5,5 godina.

Premlatio ju u kafiću

Podsjetimo, on je optužen za prijetnje i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki Loreni Gurlici. Premlaćivanje je trajalo više od pola sata. Najprije je u WC-u njezinom glavom razbio umivaonik.

Nastavio je u kafiću, pred očima gostiju i vlasnika. Sve su promatrali spuštenih ruku. Policiju nitko nije pozvao. Premlaćivanje je završio nogom u glavu dok je pokušavala ustati s poda. Nakon toga sjeo je u automobil kao da se ništa nije dogodilo i otišao.

Kada je sve završilo, djevojku su odveli. Kovačević je uhvaćen zahvaljujući upornosti njezine majke. Optužen je i u četvrtak osuđen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju.