Vjetrovit vikend

Meteoalarm upozorava: Ovaj dio Hrvatske očekuje grmljavinsko nevrijeme i jak vjetar

Bura, ilustracija Foto: Ivo Ravlic/Cropix
Zbog jakog vjetra za veći dio jadranske obale upaljen je narančasti alarm koji označava opasno vrijeme, dok je za ostatak Jadrana na snazi žuti meteoalarm.

Državni hidrometeorološki zavod za subotu je za gotovo cijelu jadransku obalu, odnonso Kvarner i Kvarnerić, sjevernu, srednju te južnu Dalmaciju, upalio narančasti meteoalarm zbog jakog vjetra. Očekuju se brzine vjetra i do 95 km/h. Zapadna obala Istre, kao i riječka i splitska regija također će biti pod naletom snažnog vjetra. Dubrovačku pak regiju osim vjetra očekuje i grmljavinsko nevrijeme.

Prema progozi DHMZ-a, u subotu će vrijeme biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimična kiša očekuje se uglavnom u Dalmaciji, a na otvorenom moru i otocima mogući su pljuskovi s grmljavinom. Najviše sunčanih razdoblja na istoku. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno, ponegdje jako jugo, prema otvorenom i olujno, a na sjevernom dijelu bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 13 i 18, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 18 do 23 °C.

Pročitajte i ovo Pad temperatura Ledeni val stiže u Hrvatsku. Očekuje se drastična promjena, moguć je i snijeg

Pročitajte i ovo Najveća investicija u povijesti Pola milijuna eura potrošili na projekt koji ne mogu realizirati. Gradonačelnik pak poručuje: "Projekt ide dalje!"

Povezane teme