Čeka se obdukcija

Zatvorenik pronađen mrtav u ćeliji, oglasila se njegova obitelj: "Postoje određene sumnje..."

Jerko Pirić Foto: Duje Klaric/Cropix
U zatvorskoj ćeliji pronađen je mrtav Jerko Pirić, a uzrok njegove smrti još nije poznat.

Tijekom noći u šibenskom zatvoru u svojoj ćeliji 38-godišnji Jerko Pirić  pronađen je mrtav. 

Pirić je bio u zatvoru zbog optužbe da je zajedno sa 50-godišnjim Vladom Zolotom naručio ubojstvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića, koji je sa šest metaka pogođen u glavu i vrat na Jadranskoj magistrali kraj Omiša. Smaknuće je izvršeno početkom studenog 2019. godine oko 13:55.

Visoki kazneni sud 2022. ukinuo je presudu Županijskog suda u Splitu, gdje su sva trojica proglašena krivima i da su postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da ubiju Fistanića. Ringwald je tada dobio 19 godina zatvora, Pirić 18, a Zolota 17 godina. Na ponovljenom drugom suđenju dobili su istovjetne kazne, a predmet se sada nalazi na Visokom kaznenom sudu, gdje se čeka presuda.

O cijelom slučaju oglasila se Pirićeva obitelj putem Doris Košte, odvjetnice Jerka Pirića: 

"Shvaćamo zainteresiranost javnosti u ovom trenutku. Ono što znamo je činjenica da je 12. kolovoza 2024. godine u večernjim satima u istražnom zatvoru u Šibeniku preminuo Jerko Pirić, a uzrok smrti zasad je nepoznat. 

Točno je da smo za vrijeme njegova boravka u istražnom zatvoru u Šibeniku i u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu imali čitav niz primjedbi na prisilno liječenje i način pružanja zdravstvene zaštite Jerku Piriću, ali nitko nije reagirao, što je u konačnici i rezultiralo smrću.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku naložilo je provođenje obdukcije, a mi smo podneskom zatražili i čitav niz drugih istražnih radnji, posebice pribavu zdravstvenih kartona, obavljanje informativnih razgovora i drugo. Postoje određene sumnje što bi mogao biti uzrok smrti. Nadamo se da će se obdukcija obaviti na pošten način i po pravilima struke. Jamčimo da ćemo poduzeti sve kako bi se utvrdio uzrok smrti."

Pročitajte i ovo Dvije serije Povlači se lijek za visoki krvni tlak: Bolesnici se trebaju javiti svome liječniku

Pročitajte i ovo kod Sardinije VIDEO Zapalila se i potonula superjahta milijunaša: On i obitelj bili su na brodu

Pročitajte i ovo Pokrenuta istraga Drama u šibenskom zatvoru: Osuđenik za brutalno smaknuće pronađen mrtav u ćeliji

 

Povezane teme