ropstvo i teške tjelesne ozljede

Nakon najave za Provjereno policija munjevito reagirala: Uhićen samozvani kiropraktičar Ante Pavlović

Samoprozvani doktor Ante Pavlović ponovno ordinira (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno
PU Zagrebačka je potvrdila da je uhićen muškarac (62) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ropstvo i teška tjelesna ozljeda. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Anti Pavloviću, samozvanom kiropraktičaru o kojem priču večeras donosi Provjereno. Policija je i reagirala upravo nakon objave najave za večerašnju emisiju.

Policija je objavila da je "uvidom u otvorene izvore te javno dostupne informacije" došla do saznanja odnosno sumnje u moguće počinjenje kaznenih djela po službenoj dužnosti. Nakon utvrđivanja činjenica dovršeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcem (62) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ropstva i teške tjelesne ozljede. 

Sumnja se da je unazad tri djedna, do 30. listopada, Ante Pavlović stavio u ropski odnosno u odnos sličan ropskom 60-godišnjaka i držao ga u takvom odnosu. Policija kaže, ne spominjući imena, da je Pavlović svakodnevno dolazio do trošne kuće 60-godišnjaka i prijetio mu da će snositi posljedice ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio. 

Sumnja se da se osumnjičeni 62-godišnjak fizički i psihički obrušavao na oštećenog 60-godišnjaka na način da ga je svakim njegovim odbijanjem, a s ciljem nametanja dominacije fizički kažnjavao čime si je osigurao poslušnost, a kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.

Također se sumnja da je osumnjičeni preko drugih osoba oštećenom slao poruke u cilju zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost, da bi ga 30. listopada 2019. godine 62-godišnjak ponovno fizički napao na način da ga je prvo rukama, a zatim i štapom udarao po tijelu, a posljedica čega su teške tjelesne ozljede koje su mu utvrđene u KBC Zagreb, gdje je oštećenom ujedno i pružena sva potrebna liječnička pomoć, stoji u priopćenju PU zagrebačke.