rasprava o dodijeli sredstava

VIDEO Burno na sjednici Gradske skupštine: "Jeste li vi to meni rekli - nabijem vas?"

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zastupnica Dina Vasić Foto: Ranko Suvar / Zeljko Puhovski/Cropix
Na sjednici Gradske skupštine grada Zagreba u raspravu su krenuli gradonačelnik Tomislav Tomašević i nestranačka zastupnica Dina Vasić.

U četvrtak je održan aktualni sat sjednice Gradske skupštine. Neka od aktualnih pitanja na Sjednici bila su podjela novca udrugama, gradnja stanova za javni najam u Podbrežju, vibracije nastale prolaženjem tramvaja u Maksimiru i sumnjiva javna nabava. 

Nestranačka gradska zastupnica Dina Vasić pitala je gradonačelnika Tomislava Tomaševića "kako Zagrepčani profitiraju od enormnog dodjeljivanja novca članovima koji su povezani s Možemo! ili su i sami članovi stranke, a koji u Skupštini sjede ili u vijećima mjesnih odbora i gradskih četvrti".

Nabrojala je imena udruga i financijske iznose koji su im dodijeljeni. Tomašević je opovrgnuo da je potpredsjednik Gradske skupštine Teodor Celakoski član udruge koju je među inim Vasić nabrojala.

Rekao joj je da je citirala par udruga od njih 700 kojima je iz natječaja za javne potrebe u kulturi dodijeljeno oko sedam do osam milijuna eura.

Kaže da je nije vidio da je reagirala na situacije gdje su se radili zlatni WC-i i deseci milijuna eura išli kumovima i gdje je bivši gradonačelnik Milan Bandić zbog toga dva puta završio u pritvoru, te joj poručio da je potpuno izvan konteksta da s njim uspoređuje te situacije.

"Teza vam je da ćete biti drugačiji gradonačelnik od onoga koji je bio. On je radio zlatne WC-e, a vi dodjeljujete novce ljudima koji su s vama povezani. Jeste li rekli da ćete biti drugačiji? Niste drugačiji, zapravo isti ste, možda čak i gori", poručila je Vasić Tomaševiću.

Tomašević je potom izašao za govornicu, a Vasić mu je nešto dobacila. Gradonačelnik ju je upitao:

"Jeste li vi to meni rekli - nabijem vas? To je način vaše komunikacije, a dobili ste odgovor", rekao je Tomašević. 

Specifični trenutak na Sjednici pogledajte na videu oko 4:02:05.

  Pročitajte i ovo Neće odustati Dodik otkrio plan za raspad BiH pa najavio ono od čega strepi i jug Hrvatske: "Ništa nas neće zaustaviti"

  Pročitajte i ovo Buktinja na benzinskoj postaji Vozač BMW-a, koji je izgorio u vozilu nakon tragične nesreće, putovao je na Hvar: Poznato stanje ozlijeđenih u užasu na A1