Naoružajte se živcima

Ogromne gužve na autocestama: Nastale kolone prema moru i Zagrebu, tunel Sv. Rok se povremeno zatvara

Gužva na zagrebačkoj obilaznici, ilustracija Foto: Marko Todorov / CROPIX
Na pojedinim dijelovima autocesta nastala je gužva. Tijekom dana je došlo i do prometne nesreće sa smrtnim ishodom.

Udarni je turistički vikend. Na Lučko je do 16 sati ušlo više od 30 tisuća vozila. Gužve su diljem Hrvatske: od unutrašnjosti, preko Istre i Rijeke pa sve do obale i otoka.

Ranije u danu se na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru juga te između čvorova Benkovac i Sveti Rok u oba smjera vozilo u kolonama u pokretu s povremenim zastojima.

Zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća, od kojih jedna sa smrtno stradalom osobom. U Umagu teško ozlijeđen vozač iz Hrvatske koji je skrivio nesreću i uzrokovao gužve.

"Budući da je zadobio teške tjelesne ozljede zadržan je u bolnici i protiv njega slijedi prekršajni postupak“, rekao je Loris Lupetina, načelnik Postaje prometne policije Pula.

Vozači su nervozni, a kamere Nove TV zabilježile su stanje na cestama.

"Krenuli smo iz Karlovca prije dva i nešto sata, još nismo ni blizu baš. Malo smo već ljuti. jesmo već malo. Ali dobro nekako ćemo“, rekli su Jasmin i Teo.

Pritisak i na obali i prema otocima. Jadrolinija očekuje rekordan vikend.

"Preko 85 000 putnika, preko 18 000 vozila će nam proći kroz našu luku ovaj vikend. To nam je dosad najveća brojka“, rekla je Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

Pročitajte i ovo Nema da nema Na festivalu u Primišlju Peruanac pao s raznim drogama, kod sebe imao i hrpu gotovine

Kolona vozila u pokretu uz kraće zastoje nastala je i između čvorova Ogulin i Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba, a duga je oko 5 km. Zbog povećane gustoće prometa i kolone vozila povremeno se prekida promet u tunelu Plasina u smjeru juga.

Na Lučkom je nastala kolona u smjeru Zagreba duga oko 2 km, a na Demerju oko 1 km. Zbog povećanog priljeva vozila na autocesti A2 nastala je kolona između naplatne postaje Trakošćan i granice u smjeru Zagreba. Duga je 1,5 km i nastavlja se u Sloveniju.

Što se tiče autoceste A3, dogodila prometna nesreća u tunelu Škurinje II u smjeru Križišća. Vozi se jednim prometnim trakom u koloni dugoj oko 3 km. Nastala je i kolona vozila između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Križišća. Duga je oko 2 km,  vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Pročitajte i ovo Mogu odahnuti Stigle dobre vijesti za vozače! Objavljeno koje će biti nove cijene goriva

Zbog pojačanog prometa i povremenog zastoja vozila u Sloveniji na Istarski ipsilon proteže se kolona u dužini od 4 kilometra. Kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 1 km, a na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 4 km.

Na krčkom mostu vozi se usporeno u koloni u oba smjera. U smjeru kopna kolona je od Njivica, a u smjeru otoka duga je oko 4 km.

Na Jadranskoj magistrali povećana je gustoća prometa na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Šibeniku, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku;

Pročitajte i ovo Svjetla budućnost Dobre vijesti za Hrvatsku: Turisti sve više biraju ovaj način odmora - "To nam je postao stil života"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.