Priveden na granici

U Hrvatskoj ponovo uhićen srpski glumac Sergej Trifunović: Policija objavila razlog

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Hrvatska policija uhitila je srpskog glumca Sergeja Trifunovića.

Hrvatska policija je na granici sa Srbijom, na prijelazu Bajakovo, uhitila srpskog glumca Sergeja Trifunovića.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je muškarac ostvario obilježja prekršaja iz čl. 5. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je danas doveden u službene prostorije. U objavi na društvenoj mreži 10. rujna 2023. godine muškarac je objavio tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko tisuću eura", objavila je splitsko-dalmatinska policija.

Trifunović je na svojem profilu na Instagramu nakon više incidenata u Splitu i na graničnom prijelazu Bajakovo napisao: "Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom pose*em po članovima 5., 17. i 36. biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi."

"Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu", dodao je, podsjetila je policija.

Nakon provedenog postupka protiv njega će nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Sve počelo zbog psa

Glumac je 8. rujna prošle godine uhićen u Splitu zbog svog psa Mile, koji je s njim bio na plaži na kojoj je pristup kućnim ljubimcima zabranjen.

Zbog toga su ga građani prijavili policiji, nakon čega je kažnjen i za vrijeđanje policajca, a istog se dana dogodio još jedan incident te je dobio još jednu kaznu zbog omalovažavanje rada zaštitara kojeg je angažirao Grad Split.

Policija tvrdi da je počinio pet prekršaja, a priveden je i na izlasku iz Hrvatske, na graničnom prelasku Bajakovo, te mu je zbog svega na godinu dana bio zabranjen ulazak u Europsku uniju.

Trifunović je spornu objavu napisao nakon što je napustio Hrvatsku, a kasnije se pravdao da nema ništa protiv hrvatske policije, nego protiv jednog dijela splitskih "pandura".

Pročitajte i ovo Dramatična akcija Šok u Dalmaciji! Policija privela župnika prije sprovoda, prijavila ga 16-godišnjakinja

Pročitajte i ovo Posljedice razornog tajfuna VIDEO/FOTO Ova zemlja suočava se s najgorim poplavama u novijoj povijesti: Poginulo najmanje 220 ljudi, za mnogima se još traga

Povezane teme