Za Dnevnik Nove TV

Skočio u more kako bi pomogao unesrećenom pomorcu: "Instinktivno sam donio odluku, činilo mi se kao jedina prava opcija"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Do kraja dana trebao bi završiti očevid na Lošinju. Posada koja se nalazila na brodu u trenutku nesreće je ispitana u Malom Lošinju, dok će jedan hospitalizirani pomorac biti ispitan u riječkoj bolnici, a drugi kada mu to zdravstveno stanje dopusti.

Na mjestu nesreće, gdje su smrtno stradala tri pomorca, a jedan je ozlijeđen, prvi su u pomoć priskočili stanovnici, a zatim i članovi hitne. Među njima je bio i Hrvoje Jutriša, vozač NZHMP Primorsko-goranske županije s kojim je za Dnevnik Nove TV razgovarao  reporter Marko Balen. 

Dva dana su prošla, čega se sjećate, što vam prolazi kroz glavu?

Sjećam se događaja koji nije bio ugodan za vidjeti i ne bi volio da se takvo nešto dogodi. Unesrećeni, preživjeli bio je u moru, građanin ga je održavao na vodi, dodali smo dasku za imobilizaciju, kako struka nalaže. Procijenio sam da skokom u more ne ugrožavam sigurnost, ni svoju ni ničiju tuđu, uskočio sam u pomoć, mobilizirali smo čovjeka, došao je još jedan građanin koji nam je pomogao i u suradnji s vatrogascima, izvukli smo čovjeka iz mora i prevezen je helikopterskom službom u Rijeku.

Skočili ste u more, je li bilo vremena za razmišljanje?

Nije, ali je. Razmisliš, ali to sve kratko traje. Tako da, instinktivno sam donio odluku i činilo mi se kao jedina prava opcija, što je tako i bilo.

Kada ste bili u vodi, što vam je prolazilo kroz glavu?

Iskreno, apsolutno ništa nego da ga što prije imobiliziramo, da što prije bude izvučen iz mora i da se preveze u Rijeku gdje će mu biti pružena adekvatna medicinska pomoć.

Da li biste ponovili sve ovo?

Ponovio bih, definitivno.

Pročitajte i ovo Čeka presudu Najrizičniji hrvatski zatvorenik pušten iz zatvora: Na slobodi je

Pročitajte i ovo zna se tko je poginuo Rampa na trajektu ubila je Marka, Denisa i Boška. Ovako je pričao o brodu koji mu je odnio život: "Ostarija mi je, ali..."

Pročitajte i ovo policija moli za pomoć Traže se svjedoci koji su vidjeli kako je ozlijeđen vozač