odsad i na autocesti

Vozači, pripazite! Na ove 84 lokacije postavljaju se kamere za nadzor brzine

Ilustracija Foto: Getty Images
Ministarstvo unutarnjih poslova do kraja godine planira postaviti još 84 nova kućišta za kamere. Novost je da će se kamere odsad postavljati i na autocesti.

Do kraja godine bit će postavljene još 84 kućišta za smještaj kamera za nadzor brzine, čime će se njihova brojka povećati na ukupno 552 lokacije.

To znači da će na području cijele Hrvatske ubrzo biti 194 kamere za nadzor brzine. Kamere će se premještati iz kućišta u kućište prema internom rasporedu svake od policijskih uprava.

Ministarstvo unutarnjih poslova tijekom ljetne sezone dodalo je kućišta na više od 40 lokacija, a akciju postavljanja nastavljaju do kraja godine.

Autonet piše kako će čak 20 tih kamera biti postavljeno na području PU primorsko-goranske. Osim Rijeke i okolice, po jedno kućište planirano je za otoke Cres, Mali Lošinj, Rab te dvije na otoku Krku.

Trinaest novih kućišta postavljeno je i na području PU istarske. Vozači će sada tako morati više paziti na sljedećim lokacijama: Rovinj, Tar, Motovun, Buzet, Buje, Potpićan, Plomin, Lupoglav, Čepić polje, Vižinadu, Cvitane i Cerovlje.

Po devet novih kućišta postavljeno je na području PU sisačko-moslavačke i PU zadarske, a njih osam na području PU ličko-senjske i PU dubrovačko-neretvanske.

Samo jednu novu lokaciju dobila je PU splitsko-dalmatinska, i to u Makarskoj, kao i PU vukovarsko-srijemska na nerazvrstanoj cesti Vinkovci - Rokovci kod raskrižja za Lovačko društvo Kunjevc.

Po dva nova kućišta dobile su PU koprivničko-križevačka i PU krapinsko-zagorska. Njih su četiri na području PU požeško-slavonske, a sedam na području PU šibensko-kninske.

Novost je i da će se nekoliko kućišta odsad moći naći na autocesti A2 kod mjesta Đurmanec.

Najviše njih je na području PU primorsko-goranske: na A7 kod Matulja, između čvora Jurdani i tunela Jušići, potom između tunela Škurinje I. i tunela Katarina, zatim kod Bakra između tunela Burlica i čvora Šmrika te između čvora Sveti Kuzam i čvora Hreljin.

Dvije nove lokacije našle su se i na A6 - jedna prije vijadukta Zečeve Drage, a druga prije Rijeke, kod Orehovice prije vijadukta Svilno. Oba kućišta nalaze se u smjeru Rijeke.

Pročitajte i ovo U Nuštru FOTO Pogledajte ispod kakve je zastave stajao Milanović: "Ja u tome neću sudjelovati"

Pročitajte i ovo godinu dana od masakra VELIKA FOTOGALERIJA Prizori užasa koji su šokirali svijet: "Ugasili su struju i odjednom počeli pucati u svim smjerovima"

 

Povezane teme