Prijavu najavio i Živi zid

Most prijavio gradonačelnika Virovitice: ''Nemoguće je da toliko dugo nestaje novac, a on ništa ne zna''

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Gradski vijećnik grada Virovitice, Mostov Darko Lešković, i politički tajnik te stranke Nikola Grmoja u utorak su u Općinskom državnom odvjetništvu predali kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Kirina. Prijavili su ga zbog sumnje da je pomagao u počinjenju kaznenog djela teške krađe i pronevjere.

Lešković i Grmoja Općinskom državnom odvjetništvu predali su prijavu protiv gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina zbog, kako kažu, pronevjere gradskog proračuna.

U Općinskom državnom odvjetništvu kazali su im da će prijavu proslijediti USKOK-u.

Lešković je, tvrdi, prošlog tjedna pokušao podnijeti usmenu prijavu protiv Kirina, no u ODO-u mu je rečeno da prijavu ne mogu zaprimiti, već da se za to obrati USKOK-u. Objašnjeno mu je da ODO može zaprimiti pismenu prijavu, ali ne i usmenu.

''Mi smo utvrdili, s obzirom na gradonačelnikove izjave, da je odgovoran pokojni pročelnik, a onda je i on odgovoran kao gradonačelnik budući da mu je pročelnik bio podređeni. Jednostavno je nemoguće da toliko dugo iz gradskog proračuna nestaje novac, a da onaj koji je odgovoran nema o tome saznanja'', objasnio je Nikola Grmoja.

Kaznenu prijavu protiv Kirina, zbog istih razloga kao i Most, najavio je i Živi zid. ''Želimo da se istraži tko je točno izvlačio novac, kojom dinamikom i u kojem iznosu jer je multimilijunsk iznos dosta neodređena cifra. Želimo da se definira u istrazi kamo je novac odlazio, tko je bio nalogodavac'', objasnio je Sinčić.

Živi zid, također, smatra da je nemoguće da vlasti nisu mogle ne primijetiti da iz gradskog proračuna nestaje novac. Pitaju se kada je zadnji put provedena unutarnja revizija u gradu Virovitici.

 

Podsjetimo, tragična smrt gradskog pročelnika otvorila je pitanje misterioznog nestanka novca iz virovitičke gradske blagajne.