"Nitko ne odgovara"

Mjeseci prolaze, a za Nikolom se još traga - sestra poslala apel za pomoć: "Ne znam leži li negdje mrtav, a sutra mu je rođendan..."

Nikola Gračak Foto: Nestali.gov.hr
Nikola Gračak koji je nestao u Zagrebu 14. svibnja ovu bi nedjelju slavio 35. rođendan. Obitelj i dalje traga za njime.

Još se uvijek traga za 35-godišnjim Nikolom Gračkom, koji je 14. svibnja nestao u Zagrebu nakon što je svoju kćer ostavio u vrtiću.

Nikolina obitelj je i prije slala apele javnosti, a njegova sestra Andreja Gračak se obratila za pomoć nakon što odgovor i dalje nisu dobili, a istraga nestanka ne napreduje. 

Andreja ističe da su prekršena prava obitelji. Njihovo pravo na informiranje je prekršeno time što informacije o istrazi kontinuirano ne dobivaju.

"Moj brat nestao je 14. svibnja i do današnjeg dana istraga se nije pomaknula s mjesta. Sutra bi trebao proslaviti svoj 35. rođendan, a mi i dalje nemamo odgovore. Kao obitelj, osjećamo da su naša prava u potpunosti prekršena. Prvo, pravo na informiranje – nitko nas ne obavještava o napretku u istrazi, niti dobivamo informacije koje nam pripadaju. Nemamo nikakvih konkretnih saznanja, a mjeseci prolaze. Nitko nas ne obavještava o napretku u istrazi, niti dobivamo informacije koje nam pripadaju. Nemamo nikakvih konkretnih saznanja, a mjeseci prolaze", napisala je.

Osvrnula se na činjenicu da ih sustav te nadležne institucije ignoriraju te da je time prekršeno pravo o sudjelovanju.

 "Imamo pravo biti uključeni, podnositi prijedloge i prigovore, ali umjesto toga, sustav nas potpuno ignorira. Nismo dobili priliku da aktivno sudjelujemo u potrazi za Nikolom niti smo obaviješteni o bilo kakvim radnjama koje bi mogle dovesti do rješenja".

"Zaslužujemo da nas se tretira s poštovanjem i empatijom, a umjesto toga osjećamo da smo zanemareni i ostavljeni bez podrške. Nitko ne razumije našu bol, a institucije se prema nama odnose kao da je ovo samo još jedan slučaj", napisala je rekavši da je povrijeđeno pravo obitelji na dostojanstveno postupanje.

Andreja moli za podršku i pomoć javnosti u ovim teškim trenucima. "Ne znam gdje je moj brat. Ne znam leži li negdje mrtav, nespokojan, a nitko za to ne odgovara. Očajna sam i molim sve ljude da i dalje dijele objave o Nikoli, da ga se sjete u svojim molitvama i da ne odustanu". 

Nikola je visok 175 centimetara i srednje je tjelesne građe. Ima kestenjastu boju kose i male, plave oči. Nos mu je ravan, a uši male i klempave, ima i slobodnu resicu. Može ga se prepoznati i po više ožiljaka po cijeloj desnoj ruci.

Na ramenu desne ruke ima tetovažu malog slova "d" zelene boje i tetovažu na desnoj nozi, u predjelu lista, također zelene boje. 

Pročitajte i ovo Nesreća u Istri Vozač pao s motora, morali su ga reanimirati: Helikopter hitno sletio na nogometno igralište pa ga prevezao u bolnicu  

Pročitajte i ovo Nezapamćena kiša Zastrašujuće scene u Dalmaciji, vodena bujica probila u kuće i prekrila ceste: "Asfalt diže, sve trga - to nikad nisam vidio..."

Povezane teme