Sad je službeno

Miro Bulj objavio kandidaturu za predsjednika države i najavio pet referenduma

Mostov zastupnik i sinjski gradonačelnik Miro Bulj najavio je u Saboru u utorak da će se kandidirati na predsjedničkim izborima.

Nakon što je Mostov zastupnik i sinjski gradonačelnik Miro Bulj prošli tjedan najavio mogućnost kandidature na predsjedničkim izborima krajem godine, u utorak je u Saboru i službeno objavio svoju predsjedničku kandidaturu.

"Na današnji Dan Hrvatskog sabora kao zastupnik objavljujem da ću se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske kao narodni kandidat", kazao je Bulj.

"Nitko mi ništa u politici nije poklonio, za sve sam se izborio sam. Bio sam uz Hrvatsku kad je trebalo biti, u vrijeme Domovinskog rata, kad sam imao 19 godina. Nisam bio ni na Zrinjevcu ni u Bruxellesu. Niti ću biti poslušnik Bruxellesa, niti sam igrač ruski, ni američki. Ja sam, narode, igrač samo vaš", poručio je Bulj.

"Ako vas budu pitali jesam li idealan kandidat, naravno da nisam, ali nisam ni loš premijer ni loš ministar Ive Sanadera. Ja sam obični čovjek iz naroda. Ako vas budu pitali za djela, dođite u Sinj", kazao je sinjski gradonačelnik.

"Imat ću pet referenduma - svaku godinu po jedan", najavio je Bulj pa pobrojio: "Prvi, slanje vojske na granicu, a nikako na tuđa i strana ratišta – neka premijer i predsjednik uzmu pušku i idu tamo, a ne sinovi sirotinje. Drugi, zaustavit ćemo porez na nekretnine i pljačku malog građanina i naroda. Raspisat ćemo referendum o porijeklu imovine. Treći, zabranit ćemo javno financiranje svih medija i organizacija koje ne poštuju deklaraciju o Domovinskom ratu jer dosta nam je više srpskog sveta i financiranja četničke propagande. Četvrti, ograničit ćemo mandat manjinskim zastupnicima jer je sramotno da manjina vlada većinom. Peti će izazvati buru u javnosti - zabrana rodne ideologije u našim školama i vrtićima."

"Pozivam vas, građani, hrvatski narode, ovaj put imate za koga glasati", poručio je Bulj.

Pročitajte i ovo Izričita zamolba Zelenski stiže u Dubrovnik, na samit je pozvan Vučić, ali ne i Milanović: Otkriveno tko je tražio da ne dođe

Pročitajte i ovo Hladni slučajevi Interpol traži pomoć u velikoj istrazi o 46 ubijenih žena: "I najmanji detalj može pomoći u otkrivanju istine"

Pročitajte i ovo Uragan Milton VIDEO Meteorolog se potpuno slomio pred kamerama: "Ispričavam se. Ovo je jednostavno užasno"