1400 prijava

Ministar komentirao uhićenje srpskog glumca: "Kod nas politika niti hapsi niti pušta"

Ministar Davor Božinović komentirao je uhićenje srpskog glumca Sergeja Trifunovića.

"Kod nas u Hrvatskoj politika niti hapsi niti pušta", rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, komentirajući uhićenje glumca Sergeja Trifunovića na hrvatskoj granici. 

Trifunoviću je danas na splitskom Prekršajnom sudu izrečena uvjetna kazna zatvora od 60 dana, koja se neće izvršiti ako Trifunović ne ponovi isto djelo u narednih godinu dana. 

"Splitska Policijska uprava imala je 210 takvih prijava samo u ovoj godini, a na razini Hrvatske bilo ih je oko 1400 za članak 17., a to je vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba", rekao je Božinović, dodajući da u ovom trenutku Trifunoviću policija treba izdati samo neko rješenje vezano za strance. 

Pročitajte i ovo Objavio video Vučić uputio apel hrvatskim vlastima: "Uhićen je moj politički protivnik..."

Ministar je rekao da Trifunović nije bio utamničen, kako je to danas insinuirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. "Nije bilo utamničenja, u trenutku kad je izašla ta vijest, gospodin Trifunović je bio na slobodi i bilo mu je zakazano ročište. Toga nema, nije to naša praksa. Sudovi sude po zakonu", rekao je Božinović, dodajući da u Hrvatskoj nema zakona koji se tiču poznatih osoba ili manje poznatih osoba.

Pročitajte i ovo PROPAST LEGENDE Kultni proizvođač posuđa koje obožavaju Hrvati proglasio stečaj

Pročitajte i ovo evakuirani stanovnici VIDEO Golema vatrena kugla iznad ruskog grada, eksplozija izazvala potres: "Što vi radite? Kuće su raznesene!"

Pročitajte i ovo poginulo petero ljudi VIDEO Prvi put objavljena jeziva snimka podmornice Titan s dna oceana

Povezane teme