Za Dnevnik Nove TV

Meteorolog Darijo Brzoja otkriva kakva nas jesen očekuje: "Možemo očekivati nekoliko jačih prodora"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Meteorolog Darijo Brzoja je za Dnevnik Nove TV prokomentirao nadolazeću jesen.

Darijo Brzoja kaže da je ova godina bila posebno vruća. "Temperatura je konstantno bila visoka, imali smo nekoliko toplinskih valova koji su bili dugotrajni, možda nije bilo onih ekstremno visokih vrijednosti temperature koji bi se klasificirali u nekakve rekorde, ali ta dugotrajna vrućina i danju i noću je uzrokovala to da su ljudi iscrpljeni. Na kraju ljeta vidimo da je berba uranila zbog suhog vremena i ekstremnih vrućina", rekao je. 

Početak školske godine je odgođen za sedam dana, ali i u nastavku rujna se nastavlja vrlo toplo vrijeme. Prokomentirao je prognozu za sljedeća četiri tjedna prema kojoj će sva četiri tjedna u rujnu biti topliji od prosjeka, posebice prva dva.

"Nove procjene što se tiče La Nine pokazuju da ona neće biti tako jaka kao što je bila prije dvije godine, međutim baš zbog nje možemo očekivati da će zima imati nekoliko jačih prodora".

Prognoze za jesen su pouzdanije. "Čeka nas sezona do studenog, tako bih ja to rekao kao nekakva mantra, bit će iznimno toplo vrijeme skroz do studenog, a onda bi u listopadu, a osobito u studenom, mogli imati i višak oborine", poručio je. 

 Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo Službeno izvješće Milanović objavio sve svoje letove i plovidbe u zadnje četiri godine: Evo i koliko je to koštalo

Pročitajte i ovo Kuće nisu ugrožene VIDEO/FOTO Novi veliki požar u Žrnovnici: Gori kod raketne baze, pred vatrogascima još jedna teška noć