U četvrtak

Odjeknula vijest iz Vatikana, najavljena je presica o Međugorju: Hoće li priznati tamošnji fenomen?

Međugorje Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix
Nakon 43 godine Međugorju bi mogao pripasti status "nihil obstat".

Vatikan će u četvrtak objaviti službeni stav Crkve o fenomenu u Međugorju.

Objavljeno je to na službenim stranicama Ureda Svete Stolice. U četvrtak 19. rujna u 11:30 održat će se konferencija za novinare u dvorani pape Pija X.

Tema konferencije bit će "duhovno iskustvo Međugorja", a predvodit će ju prefekt Dikasterija za nauk vjere, kardinal Víctor Manuel Fernández, tajnik Doktrinalnog odjela istog diktasterija mons. Armando Matteo te prefekt Dikasterija vatikanskih komunikacija Andrea Tornielli.

Spekulira se da bi međugorski fenomen mogao dobiti "zeleno svjetlo" odnosno status nihil obstat s najviše crkvene razine.

Taj status, prema najnovijim vatikanskim normama za priznanje ukazanja, određuje da se "bez izražavanja ikakve sigurnosti o nadnaravnoj autentičnosti samog fenomena priznaju mnogi znakovi djelovanja Duha Svetoga 'usred' određenog duhovnog iskustva, a ne postoje aspekti koji su posebno kritični ili rizični, barem ne do sada".

Pročitajte i ovo Vlasnik zemljišta u bolnici Milijunska šteta: Što čeka kupce online paketa koji su izgorjeli u požaru? Sad svi ovise o jednome...

Pročitajte i ovo Raste vodostaj Hrvatska se priprema za velike poplave: "Sigurno dolazi, a mi znamo što nas čeka"

 

Povezane teme