Kolaps sustava

Liječnici i medicinske sestre održali prosvjed na Krku zbog manjka osoblja: "Vozite doktore u bunkeru, samo to nam preostaje..."

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Na otoku Krku je održan prosvjed liječnika i medicinskih sestara zbog manjka medicinskog osoblja.

Liječnici i medicinske sestre otoka Krka, koji jutros nisu bili u smjeni u svojim ordinacijama, održali su miran prosvjed ispred Grada Krka.

Ukazali su, kažu, na manjak medicinskog osoblja, posebno u vrijeme ljetne sezone, kada uz stalne pacijente, stižu i turisti te vikendaši.

Pročitajte i ovo Užas u Njemačkoj VIDEO/FOTO Urušio se hotel, dvije osobe poginule: Nekoliko ih je još zatrpano, spašena obitelj s dječačićem (2)

Kažu, prijeti im kolaps sustava jer su preopterećeni.

Uz to, 6 liječnika koji trenutačno rade u otočkim ordinacijama obiteljske medicine, u sljedeće 2 godine odlaze u mirovinu. Potporu liječnicima dala je i nekolicina mještana, njihovih primarnih pacijenata.

 "Sutra ćemo umjesto "Dobrodošli na zlatni otok Krk" stavit natpis na ulazu otoka - dolazite na vlastitu odgovornost. Vozite doktore u bunkeru, samo to nam preostaje, sve drugo smo napravili i sada rekli", poručila je Ljubica Depope, medicinska sestra.

A liječnik Željan Žic je dao podatak o preopterećenosti. "Nas na Krku trenutno ima 9 punih timova i jedan tim na četiri sata. Mi pokrivamo 170 000 ljudi, a to nije dovoljno ni za naše mještane".

Pročitajte i ovo Očevid u tijeku U kući u Slavoniji pronađena dva ozlijeđena muškarca: Jedan je umro, drugi se bori za život

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.