DRIVE-IN KINA

Zagreb dobiva novu ponudu, koja će oduševiti ljubitelje sedme umjetnosti. Interes je velik, a novac od ulaznica ide u humanitarne svrhe

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U posljednjem tjednu popuštanja epidemioloških mjera, na red je došla i kultura. Na repertoaru su film i glazba. Idućih tjedan dana tako ćete iz sigurnosti svojih vozila uživati ispred velikog u blizini Zagrebačkog velesajma te na parkiralištu Tehničkog muzeja.

Jučer je u Drive-in kinu bilo svega nekoliko automobila. Danas će ih biti tristo. I tako idućih tjedan dana. Zoran Krečar iz kina objašnjava kako se mora paziti na ograničenje od dvije osobe po automobilu, no razmatra se i opcija dolaska obitelji s do dvoje djece.

Nadalje, sve je beskontaktno. Skeniranje ulaznica je na ulazu, ulaznice se kupuju bez dodira. Drive-in kino koje vas očekuje na livadi iza Inine zgrade humanitarnog je karaktera. Tako ćete svojih sto kuna zapravo uplatiti u fond KBC-a Sestara milosrdnica.

„Do sada je, svi znamo, zdravstveni sektor podnio velike napore u cijeloj toj priči oko koronavirusa. S druge strane, bio je i potres koji je oštetio i niz bolnica i zapravo smo odabrali KBC Sestre milosrdnice da im malo olakšamo uvjete rada“, rekao je Krečar.

Građani su zadovoljni i vesele se novom kulturnom uzdizanju i boravku na otvorenome. Na parkiralištu Tehničkog muzeja kreće još jedno drive-in kino naziva Drive in kultura. Iz organizacije kažu kako imati dva velika platna na kojima će se prikazivati filmovi.

Postavit će se i pozornica na kojoj će izvođači između filmova zabavljati publiku govori Miki Solus. On će tako uz još troje izvođača potaknuti posjetitelje da ostave novčane donacije koje će se potom raspodijeliti studentima koji su zbog krize ostali bez primanja i mogućnosti financiranja studija.

Iz kina govore kako će se i ovdje prikupljena sredstva raspodijeliti drugima, i to u dogovoru sa Sveučilištem u Zagrebu. Donacije su, dodaju, otvorili od 13. do 20. svibnja. Donirati mogu svi koji žele, a to mogu i oni koji neće posjetiti kino. Idućih tjedan dana na dvije lokacije moći ćete dakle odmoriti i oči i uši.

„Mene veseli ovaj koncept s autima, s publikom u autima jer auti imaju trube i onda sam ja, probat ću napraviti neku stvar tipa da kažem "dečko ti je hipster", a svi TRUUUUB, "dečko ti je hipster" - TRUUUUB! To me jako veseli.“, najavio je glazbenik Miki Solus.

Sad je sigurno da se kultura ponovno vraća na zagrebačke ulice. Nakon otvaranja kafića, ovo je vijest koja veseli jer građani konačno mogu pogledati filmove koje su već dugo željeli, čuti bendove koje odavno već nisu i vidjeti se s poznatim ljudima.

Za početak filmovi i glazba, a onda i kazalište, nadaju se kulturnjaci. Ovo ipak neće biti - ljeto bez kulture.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr