Mala tvornica za velik i zdrav uspjeh. 'Uzgajamo ribizl, bazgu, mentu, jagodu, komorač i to sve prerađujemo u ekološke sokove i sirupe, s tim da za sve imamo eko certifikat', kaže vlasnik Željko Bobovečki.
Sokovi iz ove male krapinske tvornice već su našli put do kupaca. Sve je prirodno, radi se po domaćoj recepturi kako su to nekada radile naše bake. 'Držimo se stare tradicije i nadamo se da bude to sve više zaživilo opet kod nas jer tako je vani u Europi, a trebalo bi biti i kod nas', dodaje Željko Bobovečki.
>> Hrana bogata antioksidansima smanjuje rizik srčanog udara
Na sokove od crnog ribizla posebno su ponosni, s tim bobičastim voćem sve je krenulo. 'Imamo dosta povratnih informacija da 100-postotni crni ribizl pomaže ljudima, znači ne može se reći da liječi bolesti, ali pomaže jačanju organizma, jačanju imuniteta', pojašnjava Željkova supruga Marina. 'Naši ljudi postaju sve više ekološki osviješteni, s tim da ih mi informiramo', nadovezuje se Željko.
Neobrađena zemlja bila im je doslovno pred vratima. Nakon puno razmišljanja odlučili su probati. Danas, od te iste zemlje žive. 'Moji roditelji su imali zemlje, koja je bila relativno neiskorištena i suprug je odlučio da bismo mogli zasaditi bobičasto voće', priča Marina.
Rad i trud se isplatio. Vlastitim sredstvima i onima iz fondova postali su prepoznatljivi. Jedini u ovom dijelu Hrvatske imaju eko punionicu, a razmišljaju i o proširenju. Od kojeg voća će biti novi sokovi, za sada ne žele otkriti.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook