Usred jutarnje špice

FOTO Kosili travu pa izazvali još veću gužvu na najprometnijoj aveniji: Oglasili se iz Zagrebačkih cesta

Košnja trave na jednoj od najprometnijih ulica u Zagrebu usred jutarnje špice Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što se dio građana žalio na košnju trave u jutarnjoj špici na jednoj od najprometnijih zagrebačkoj gradskoj aveniji, oglasili su se iz Zagrebačkih cesta.

 

Je li zaista nužno kositi travu na jednoj od najprometnijih ulica u Zagrebu usred jutarnje špice, pitali su se čitatelji DNEVNIK.hr-a, koji su u srijedu oko 8:45 zapeli na Slavonskoj aveniji usred uobičajene gužve, kojoj je svoj obol dala i košnja trave.

Košnja trave na jednoj od najprometnijih ulica u Zagrebu usred jutarnje špice Foto:DNEVNIK.hr

Iz podružnice Zagrebačke ceste kazali su za DNEVNIK.hr da ''u sklopu svoje djelatnosti redovnog održavanja prometnica, obavljaju i radove košnje trave neposredno uz prometnice, što je i zakonska obaveza radi održavanja sigurnosti u prometu. Radovi se izvode sukladno potrebama i operativnim planovima, u vrijeme koje zadovoljava sigurnosne uvjete te preduvjete vidljivosti (tijekom dana)."

Ističu da se radi o periodičkom održavanju trave uz prometnice za vrijeme kojeg se zbog sigurnosti radnika i prometa, djelomično zatvori prometnica, a otvara se po odrađenoj dionici prometnice, pri čemu se nastoji minimalno utjecati na tijek prometa. U srijedu je obavljena košnja trave uz prometnicu na dijelu Slavonske avenije, na potezu Kruge - Heinzlova ulica, te će se ona nastaviti sukladno potrebama koje redovno utvrđuje Služba ophodnje Zagrebačkih cesta."

Karta koja prikazuje gužvu u dijelovima Zagreba usred jutarnje prometne špice Foto:DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo novi ulaz u metropolu Počinju veliki radovi u Zagrebu: Proširuje se važna prometnica i gradi nova pruga nakon 20 godina

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Plenković najavio rast plaće i mjere za poslodavce: Nije zaboravio ni Milanovića