kod Sardinije

VIDEO Zapalila se i potonula superjahta milijunaša: On i obitelj bili su na brodu

Slika nije dostupna
Kod Sardinije je potonula superjahta nakon što ju je progutao požar. Uzrok požara nije poznat, a putnici i osoblje evakuirani su.

Gotovo pedesetmetarska jahta Atina potonula je nakon što je izbio požar u strojarnici dok je brod plovio u blizini plaže Lido del Sole kod Olbije na otoku Sardiniji.

Iako je brod koristilo 16 osoba turske nacionalnosti, osam je otišlo s broda prije no što je izbio požar, dok je ostalih osam uspješno evakuirano. Nitko nije ozlijeđen.

Vlasnik jahte suosnivač je turske dostavljačke kompanije Getir, Serkan Borançili. U trenutku požara i on je bio na brodu, a o svemu se oglasio direktor tvrtke Nazim Salur, prenosi Ekonomim.

"Nažalost, brod mojeg partnera i prijatelja Serkana Borançilija, s kojim smo osnovali Getir, izgorio je u Italiji iz nepoznatog razloga. Obitelj Borançili i osoblje broda su dobro", napisao je.

Na videosnimci koju je objavila Obalna straža vidi se da je vatra zahvatila krmu i otamo se proširila brodom.

Obalna straža Olbije objavila je da je požar buknuo u strojarnici, prenosi Unione Sarda. Uzrok požara još je nepoznat.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Direzione Marittima Olbia (@guardiacostieraolbia)

 Superjahta

Jahta je izrađena 2008. te je već iduće godine osvojila nagradu na Svjetskom sajmu superjahti. Prodana je 2021. posljednjem vlasniku za više od 16 milijuna eura te je u turskom brodogradilištu FDC Yachts prenamijenjena za čarter-plovidbe, prenosi Boat International.

Tjedni najam u ljetnoj sezoni ove ljepotice koštao je od 220.000 eura tjedno plus troškovi, a mogla je primiti 10 gostiju i 11 članova posade, navodi YachtCharterFleet.

Pročitajte i ovo Nova posada "Suze se same slijevaju, kod kabina sam se skroz raspao": Potresna objava djelatnika Jadrolinije

Pročitajte i ovo Ozbiljne malverzacije USKOK razotkrio veliku kriminalnu mrežu: Devet osoba uhvaćeno u milijunskoj utaji poreza

Povezane teme