turisti razočarani

Ovo Hvar ne pamti: Otkriveno zašto je poznati klub prekinuo noćni program

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Carpe Diem Beach bar na Hvaru zatvoren je i tijekom noći se iz njega neće čuti glazba. Turisti su razočarani.

Burno je na Hvaru. Klub Carpe Diem Beach na otočiću Marinkovac, koji se nalazi nasuprot grada Hvara objavio je da prekida svoj noćni program. Odluku su, kažu, donijeli zbog važećih zakonskih propisa koji ograničavaju razinu buke u ugostiteljskim objektima.

Naglasili su da će ovakav preokret usred sezone imati ozbiljan utjecaj na njihovo poslovanje. Do ove odluke je došlo nakon što su u Hvar stigli brojni službenici Državnog inspektorata. Turisti navikli na noćne provode, očekivano su razočarani.

"Planirali smo ići u Carpe Diem, ali smo upravo saznali da je zatvoren, tako da imamo druge planove. Tulumarit ćemo", rekla je Jill iz SAD-a.

"Mislili smo do Carpe Diema, no sad smo saznali da je zatvoren. Radit ćemo nešto drugo sutra onda", rekao je Charlie iz Engleske.

Pročitajte i ovo Objasnio što misli Bačić o dizanju desnice: "Mislim da od zabrana nema velike koristi"

"Ne znamo što ćemo još raditi jer je Carpe Diem zatvoren. Dosad smo malo proučavali ostale barove, ali i dalje je sve jako dobro. Klubovi su doista dobri", rekla je Megan iz Sjeverne Irske.

Ovako tihu subotu ljeti Hvar sigurno ne pamti. S Paklenih otoka gdje je smješten klub Carpe Diem Beach javio se reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

"Iako je vrijeme after beach partija, glazba se gotovo ne čuje. Zbog čega je klub otkazao sve noćne aktivnosti Nova TV nije uspjela doznati iako od četvrtka pokušavamo dobiti taj podatak od Državnog inspektorata koji je to odlučio ne podijeliti s medijima", rekao je Kaštelan.

Od službi Splitsko dalmatinske županije koje odobravaju minimalne tehničke uvjete Nova TV je dobila podatak da su na ovom otočiću prijavljena dva objekta: buffet i beach bar. Upravo u tome krije se odgovor zašto ovdje neće biti noćnog provoda - ova vrsta objekata uopće ne može puštati glasnu glazbu u noćnim satima.

Pročitajte i ovo Očevid u tijeku Kod Zatona Obrovačkog sudarila se dva automobila, više ozlijeđenih: Vozilo završilo u jarku

Postavlja se pitanje gdje su inspektori, ali i gradske vlasti bile sve ove godine kad je klub radio tijekom noći. Do svega ovog zasigurno ne bi došlo da se nije dogodio incident u kojeg je bio uključen suvlasnik ovog kluba, a zbog kojeg mu je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo 61 osoba poginula Objavljena analiza strašne nesreće u Brazilu: Avion je padao 4000 metara brzinom od 440 km/h

Pročitajte i ovo Mogu odahnuti Stigle dobre vijesti za vozače! Objavljeno koje će biti nove cijene goriva