Kaos u prometu

Gužva ne jenjava: Kolona u smjeru Srbije 11 kilometara

Kilometarske kolone na cestama obilježavajku i ovaj prometni vikend. Kolone se stvaraju na autocestama, ali i na državnim cestama i to ponajviše zbog prometnih nesreća.

Počeo je još jedan udarni turistički vikend, a od ranog jutra na nekim su prometnim pravcima kilometarske kolone

Stanje na prometnicama pratite u nastavku:

22:00  Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kolona osobnih i teretnih vozila pred Graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije je oko 11 kilometara, izvijestio je u subotu kasno navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Duža su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom na izlazu iz Hrvatske.

U nedjelju od podneva do 23 sat zabranjen je promet za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na cestama u Istri i priobalju, osim na autocestama i državnoj cesti DC1.

17:55 Zbog prometne nesreće na DC66 Labin-Mošćenička Draga kraj Plomina vozi se naizmjence jednim trakom.

Usporeno u kolonama u pokretu vozi se na dionici autoceste A1 u smjeru mora između tunela Sveti Rok i čvora Rovanjska te u smjeru Zagreba između čvorova Karlovac i Jastrebarsko. Pred naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su duge oko kilometar. Oprezno treba voziti i kroz tunel Mala Kapela zbog vozila u kvaru na ugibalištu u smjeru Dubrovnika.

Pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko tri kilometra te se proteže i u Sloveniju.

Kolona osobnih i teretnih vozila pred GP Bajakovo u smjeru Srbije iza 17 sati duga je 13 kilometara.

15:49 Tunel Sveti Rok opet je otvoren za promet. Zbog kolona privremeno je bio prekinut promet kroz tunel Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, ali sad se promet opet odvija. Kolona ispred tunela je oko 5 kilometara.

15:17 Zbog kolona privremeno je prekinut promet kroz tunel Sveti Rok u smjeru Dubrovnika. Povremeno se zatvara i tunel Đurmanec na A2 Zagreb-Macelj, u smjeru Zagreba..

13:33 Pred tunelom Sveti Rok u smjeru Dubrovnika kolona je oko 4 kilometra, a pred tunelom Mala Kapela u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 kilometra.

12:35 Još uvijek je u prekidu promet ličkom magistralom na dijelu između Korenice i Bjelopolja zbog prometne nesreće. Vozi se obilazno preko Debelog Brda i Bunića.

Ogromne kolone na autocestama rezultat su uglavnom prometnih nesreća. Kod čvorova Zadar istok i Zadar centar kolona je u smjeru Zagreba duga 9 kilometara. U istom smjeru, samo između čvorova Ogulin i Bosiljevo kolona je 7 kilometara, također zbog nesreće. 

Kolone su česte i na potezu od Lučkog do Bosiljeva II u smjeru mora. Na izlazu s autoceste kod Lučkog kolona je 2 kilometra, a Demerju i Donjoj Zdenčini oko 1 kilometar. 

Na graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru Srbije kolona je trenutno 15 kilometara

11:40 Prekinut je promet starom ličkom magistralom, DC1, između Korenice i Bjelopolja, zbog prometne nesreće. Vozi se obilazno preko Debelog Brda i Bunića. 

Između tunela Sveti Rok i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika kolona je oko 3 kilometra. Na izlazu s autoceste na Lučkom kolona je duga oko 2 kilometra, a na Demerju oko jedan. 

Pročitajte i ovo čemu to? Ismijavanje kršćanske vjere na otvaranju Olimpijskih igara? Woke ideologija ''drma'' u Parizu

Pročitajte i ovo Počasna gošća Tko je žena koja je ''jahala'' Seinom na otvaranju Olimpijskih igara? Prisjetite se prizora od kojih su se svi ježili

10:04 Tunel Sveti Rok prema moru povremeno se zatvara i to zbog povećanog prometa. Zbog prometne nesreće između čvorova Karlovac i Novigrad vozi se otežano na tom dijelu A1. 

Kolona na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko smanjila se na 1 kilometar.

Kolone na Istarskom ipsilonu Foto:Goran Sebelic/Cropix

Na Istarskom ipsilonu je kolona oko 3 kilometra i to zbog pojačanog prometa i zastoja u Sloveniji, javlja HAK. 

Pročitajte i ovo lijepe vijesti Stiže malo veća povišica za umirovljenike, zna se kada i koliko

Na Krčkom mostu su kolone u oba smjera oko 4 kilometra.

9:40 Zbog pojačanog prometa privremeno je prekinut promet kroz tunel Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, javio je HAK. Kolona između tog tunela i tunela Čelinka je oko 5 kilometara. 

9:25 Pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 1 kilometar, dok je kolona na ulazu na autocestu duga oko 2 kilometra na zagrebačkoj obilaznici. Promet je pojačan na gotovo svim cestama, a velike su gužve na A1 između Zagreba i Karlovca.

Ni na staroj karlovačkoj DC1 situacija nije sjajna. HAK javlja o povremenim zastojima u mjestima Rakov Potok, Klinča Sela i Donji Desinec.

Pročitajte i ovo Pohvalili se na Facebooku VIDEO Radovi na prometnoj zagrebačkoj cesti završeni su prije roka: Evo kako izgleda iz zraka

Iz HAK-a su izdvojili i velike kolone između tunela Čelinka i čvora Rovanjska u smjeru Dubrovnika, gdje se vozi uz povremene zastoje. 

Velike su gužve i na granicama, a najveća je ona na Bajakovu u smjeru Srbije gdje je kolona osobnih i teretnih vozila duga oko 10 kilometara. .

Prometna nesreća dogodila se između čvora Slavonski Brod istok i čvora Sredanci (na 235+000 km) u smjeru Lipovca, vozi se jednim prometnim trakom, kolona je oko 4 kilometra.

Pročitajte i ovo Puno pitanja Slijede li u Jadroliniji ostavke nakon kvara na trajektu Oliver? Iz Uprave šute, ali ministar traži očitovanje

Pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 1,5 km;

Povezane teme