I prekršajni nalog

Državni inspektorat: "Podignuli smo kaznenu prijavu protiv osobe koja je izdala lokacijsku dozvolu za hidroelektranu na Uni"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Državni inspektorat podnio je kaznenu prijavu protiv službene osobe koja je izdala lokacijsku dozvolu za hidroelektranu kod Une.

Državni inspektorat podnio je kaznenu prijavu protiv službene osobe koja je izdala lokacijsku dozvolu za projekt izgradnje male hidroelektrane na Uni.

Nadzorom je utvrđeno kako prethodno nisu provedeni svi potrebni postupci te kako su rješenja o izgradnji izdana na temelju nepotpune dokumentacije.

Inspekcija zaštite okoliša izdala je i prekršajni nalog jer nije proveden postupak ocjene o utjecaju zahvata na okoliš. Naloženo je utvrđivanje o tome je li zahvat prouzročio štetu u prirodi.

Pročitajte i ovo Odjeci bečkog incidenta Dnevnik Nove TV doznaje: Diže se pripravnost sigurnosnih službi pred subotnji koncert Eda Sheerana u Zagrebu

"Državni inspektorat je za izdanu lokacijsku dozvolu i njezinu izmjenu i dopunu te za izdanu građevinsku dozvolu, zatražio upravni nadzor Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i uz zahtjev priložio nalaz upravnog nadzora Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije.

Pročitajte i ovo Stigli na još jedan koncert Thompsonovi fanovi ponovo napunili Imotski: "Mi ćemo reći što nama paše, a kome ne paše – u našoj Hrvatskoj ne mora ni biti"

Također je zbog utvrđenih povreda propisa, Državni inspektorat podnio kaznenu prijavu protiv službene osobe koja je izdala lokacijsku dozvolu zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti", priopćio je Inspektorat.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.